Tarım ürünleri üretici fiyatları endeksi yüzde 61,24 arttı

TÜİK verilerine göre, mayıs ayında tarım ürünleri üretici fiyatları yüzde 0,91 azalırken, yıllık bazdaki artış yüzde 61,24 oldu.

  • ü
  • 14 Haziran 2024
  • ü
  • Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) verilerini açıkladı. Tarım-ÜFE’de bir önceki yılın mayıs ayına göre yüzde 61,24 artış görüldü. Bunun yanı sıra, Tarım-ÜFE’nin on iki aylık ortalamasında da yüzde 61,72 oranında artış gerçekleşti. Tarım-ÜFE, mayıs ayında bir önceki aya göre, yüzde 0,91 azalırken bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 19,58 arttı.

TARIM YÜZDE 1,8 AZALDI

Sektörlere göre dağılımda mayıs ayında bir önceki aya göre Tarım-ÜFE, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,18; ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde de yüzde 0,43 azaldı. Bunun yanı sıra, ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 8,40 artış görüldü.

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 6,67 azalma gerçekleşirken çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 4,98 artış görüldü. Canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde ise yüzde 2,98 azalma gerçekleşti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Tarım-ÜFE’nin yıllık değişiminin en yüksek olduğu alt grup yüzde 154,81 ile yağlı meyveler olurken aylık değişimin yüksek olduğu alt grup yüzde 16,04 azalma ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular oldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com