Erdoğan’ın gönlünden emekliye 500 TL koptu

Yandaş yazar Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne emekli maaşının 12 bin lira yapılması geldiğini fakat müdahale ederek 500 TL yükselttiğini söyledi.

  • ü
  • 17 Temmuz 2024
  • ü
  • Ekonomi

Yandaş yazar Abdulkadir Selvi, Hürriyet’teki köşesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne emekli maaşının 12 bin lira yapılması geldiğini fakat müdahale ederek 500 TL yükselttiğini söyledi.

Selvi, emeklilerin durumunun iyi olmadığına işaret ederek, “Ekonomik sıkıntı en çok emeklileri, asgari ücretle çalışanları ve dar gelirlileri etkiliyor. Ama bu düzenleme ile en alt sırada yer alan emeklilerimiz için küçük bir dokunuş yapıldı. Bu artışın bütçeye getireceği ek yükü paylaşmak düşüncesinde değilim. Çünkü emeklilerimiz ciddi olarak geçim sıkıntı çekiyorlar. İnşallah enflasyon düşer böylece emeklilerimiz başta olmak üzere dar gelirlilerin üzerindeki yük azalır.” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Emeklilere verilen taban aylığın 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesiyle ilgili ise Selvi, şu ifadeleri kullandı:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısında alternatifli bir sunum yapmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı uzmanları toplantılar yaptılar, sonunda siyasiler bir araya gelip bir rakam belirlediler. Benim edindiğim bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 12 bin lira teklifi götürülmüş. Erdoğan, 12 bin 500 liraya yükseltilmesi talimatını vermiş. Böylece son rakam 12 bin 500 olarak resmileşti. Meclis’ten geçtikten sonra emeklilerimizin hesabına yatırılacak.”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com