CB Yardımcısı Yılmaz: Emeklilere enflasyonun 2 katı zam yaptık

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Emeklilerimize yüzde 41,5 enflasyon beklediğimiz bir yılda bunun 2 katı kadar artış sağladık. Yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

  • ü
  • 12 Eylül 2024
  • ü
  • Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda ekonomi ve emeklilerle ilgili konuştu. Yılmaz, Orta Vadeli Plan’da (OVP) en temel amaçlarının enflasyonu tek haneye düşürmek ve fiyat istikrarını sağlamak olduğunu anlattı.

‘BÜYÜMEDEN FEDEKARLIK GEREKEBİLİR’

Yılmaz, “Kısa vadede enflasyonu düşürürken büyümeden fedakarlık gerekebilir. Orta vadede enflasyonun düşmesiyle büyüme arasında çelişki görmüyoruz. Orta vadede enflasyonun düşmesi sürdürülebilir büyüme zemini yaratır” dedi.

‘AMACIMIZ ORTA VADEDE FAİZİ DÜŞÜRMEK’

“Özellikle deprem yükü hafifledikçe bu önceliklerimize daha fazla yoğunlaşacağız. Amacımız orta vadede hem enflasyon hem faizleri düşürmek” diyen Yılmaz, “Geliri yüksek kesimlere prensip olarak sübvansiyon vermememiz lazım. Bunun yerine dar ve orta gelirli kesimleri hedeflememiz gerekli” açıklamasında bulundu.

Tarımı stratejik sektör olarak değerlendirdiklerini, planlı üretim kavramıyla hareket ettiklerini söyledi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ERKEN SEÇİMLE GÖLGELEMEYE ÇALIŞANLAR…’

Yılmaz, “Emeklilerimize yüzde 41,5 enflasyon beklediğimiz bir yılda bunun 2 katı kadar artış sağladık. İmkanlar oluştukça yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Yılmaz ayrıca, “Seçimsiz dönemler altın kıymetinde bir dönem, fırsat penceresi. Bunu erken seçim söylemleriyle gölgelemeye çalışanlar ülkeye fayda getirmiyor” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com