Tayyar’dan Şimşek’e: ‘Neyinize yetmiyor’ dercesine emekliler ve asgari ücretlilerle dalga geçiyoruz

Eski AKP'li vekil Şamil Tayyar, "Neyinize yetmiyor’ dercesine emekliler ve asgari ücretlilerle dalga geçiyoruz. Çok açık, bu asgari ücret de yetmez, bu emekli maaşları da yetmez. AK Parti herkesin ama özellikle yoksulların, mazlumların, mağdurların partisidir. Buna halel getirmeye kimsenin hakkı yoktur." dedi.

  • ü
  • 03 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, asgari ücretin yeterli olduğunu söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sert bir dille eleştirerek, “Yanımızdakilerin her işi için ayrı maaş verirken ‘biri yeter, ikincisine ne gerek var’ demeyip 17 bin lira asgari ücret, 10 bin lira emekli maaşı üzerinden ‘size yeter’ diyerek duyar kasmak, olmadı”dedi.

Tayyar,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AKP’li yetkililerin asgari ücret konusunda yaptıkları açıklamaları eleştirdi. “AK Parti bu değil” diyen Tayyar, hayat pahallığı karşısında bunalan geniş kitlelerin ruh halini anlamak ve empati yapmak gerektiğine işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Önceleri bazı arkadaşlarımız ‘eti az yiyin, domatesi az alın’ falan diyorlardı.

Şimdi ‘neyinize yetmiyor’ dercesine emekliler ve asgari ücretlilerle dalga geçiyoruz.

Ateş düştüğü yeri yakar.

En ideal program uygulansa, sonunda ferahlık olsa bile, bu süreçte hayat pahalılığı karşısında bunalan geniş kitlelerin ruh halini anlamaya çalışmak, empati yapmak gerekir.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Azıcık nezaket.

Neden daha fazla artış yapılamadığını izah etmek ayrı, ‘size yeter, az değil’ demek ayrıdır.

Çok açık, bu asgari ücret de yetmez, bu emekli maaşları da yetmez.

Yanımızdakilerin her işi için ayrı maaş verirken ‘biri yeter, ikincisine ne gerek var’ demeyip 17 bin lira asgari ücret, 10 bin lira emekli maaşı üzerinden ‘size yeter’ diyerek duyar kasmak, olmadı.

AK Parti bu değil.

AK Parti herkesin ama özellikle yoksulların, mazlumların, mağdurların partisidir.

Buna halel getirmeye kimsenin hakkı yoktur.

Yoksa..

Bu ah aheste aheste çıkar.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com