Saldırgan, Moskova’daki konser salonunda iki hafta önce keşif yapmış

Bir fotoğrafçı, Moskova katliamından sorumlu tutulan teröristlerden birinin saldırıdan yaklaşık iki hafta önce konser salonunda inceleme yaptığını iddia etti.

  • ü
  • 25 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

Rusya, Cuma akşamı, son 20 yılın en büyük terör saldırısıyla sarsıldı. IŞİD’in üstlendiği saldırıda ölü sayısı 137’ye yükseldi. Saldırganlar hakim karşısına çıkartılırken, içlerinden birinin Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonunda saldırıdan 2 hafta önce keşif yaptığı öne sürüldü.

Sorgulanan kişilerden Tacikistanlı Shamsuddin Fariddun’u binada gördüğünü söyleyen bir fotoğrafçı önemli bir iddia ortaya attı. Fotoğrafçı, Moskova katliamından sorumlu tutulan teröristlerden birinin saldırıdan iki haftadan fazla bir süre önce konser salonunda incelemeler yaptığını söyledi.

7 MART’TA ÇEKİLEN FOTOĞRAF

Fotoğrafçı, Fariddun’un 7 Mart günü Crocus’ta keşif yaptığını ve ziyaretçilerin fotoğraflarını çektiğini iddia ederek, gözaltı fotoğraflarını gördükten sonra bu kanıya vardığını öne sürdü.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Cuma gecesi en az dört kişi Crocus Belediye Binası’na girerken görülmüş, silahlı saldırganların hepsi otomatik silahlar ve sırt çantalarındaki patlayıcılarla binayı basarak dehşet verici saldırıyı gerçekleştirmişti. Yetkililer saldırıda 133 kişinin öldüğünü, 150’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Saldırıları IŞİD üstlenirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gece saatlerinde yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Rus yetkililerin Cumartesi günü dört şüpheli saldırganı tutukladığını söyledi ve bu kişilerin Ukrayna’ya kaçarken yakalandıklarını iddia etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com