Kamala Harris’ten Ayşenur Eygi açıklaması

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti Başkan Adayı Kamala Harris, Eygi'nin barışçıl bir gösteri sırasında öldürülmesinin 'kabul edilemez' olduğunu belirtti.

  • ü
  • 11 Eylül 2024
  • ü
  • Dünya

Kamala Harris (FOTOĞRAF: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP)

Batı Şeria’da barışçıl bir protesto esnasında İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen ABD ve Türk vatandaşı Ayşenur Eygi için Kamala Harris açıklama yaptı. Eygi’nin ölümüne dair açıklama yapan Harris, İsrail hükümetinin hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti Başkan Adayı Kamala Harris, Eygi’nin barışçıl bir gösteri sırasında öldürülmesinin ‘kabul edilemez’ olduğunu belirterek, olayın İsrail ordusunun (IDF) Batı Şeria’daki faaliyetleriyle ilgili ciddi soru işaretleri doğurduğunu vurguladı.

‘YAŞANMAMASI GEREKEN KORKUNÇ BİR TRAJEDİ’

Kamala Harris, Ayşenur Eygi’nin ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerken, “Ayşenur Eygi’nin ölümü, asla yaşanmaması gereken korkunç bir trajedi. Doug ve ben, ailesini ve sevdiklerini dualarımızda tutuyoruz,” ifadelerini kullandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Aysenur Eygi’nin ölümüne neden olan bu silahlı saldırı, bölgede tansiyonu daha da yükseltirken, Başkan Yardımcısı Harris, ABD’nin hem İsraillileri hem de Filistinlileri barışı ve istikrarı tehdit eden şiddet eylemlerinden sorumlu tutmaya devam edeceğini ifade etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com