Kamala Harris rüzgârı: Demokrat Parti’nin 50 eyalet başkanının tamamı destek verdi

Başkanlar, Başkan Joe Biden'ın partinin adayı olarak kenara çekildiğini açıklamasının ardından bir konferans görüşmesi düzenledi.

  • ü
  • 22 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

Kamala Harris (Fotoğraf: Erin SCHAFF / POOL / AFP)

Amerika Birleşik Devletleri (ABD Başkanı) Joe Biden’ın seçim yarışından çekildiğini açıklamasının ardından gözler Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e devrilmişti. Demokrat Parti’nin 50 eyalet başkanının tamamı Harris’in adaylığını desteklediklerini açıkladı

KAMALA HARRİS’E GÜÇLÜ DESTEK

Reuters’ın bildirdiğine göre 50 Demokrat parti eyalet başkanının tamamı Kamala Harris’i Cumhuriyetçi aday ve eski başkan Donald Trump’a karşı yarışacak partinin yeni başkan adayı olarak destekledi. Başkanlar, Başkan Joe Biden’ın partinin adayı olarak kenara çekildiğini açıklamasının ardından bir konferans görüşmesi düzenledi.

EYALET KOMİTELERİ AÇIKLAMA YAPTI

Eyalet Demokrat Komiteleri Birliği Başkanı Ken Martin yaptığı açıklamada, “Başkan Biden’ın açıklamasının ardından üyelerimiz, zorlu seçimleri kazanma geçmişi olan ve Amerikalılar için önemli olan üreme özgürlüğü, silah şiddetinin önlenmesi, iklimin korunması, adalet reformu ve ekonominin yeniden inşası gibi konularda kendini kanıtlamış bir lider olan adayın arkasında birleşmek üzere hemen bir araya geldi” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Muhtemel bir kafa kafaya eşleşmede Harris ve Trump, 13 Temmuz’da Trump’a yönelik suikast girişiminin hemen ardından 15-16 Temmuz’da yapılan Reuters/Ipsos anketinde yüzde 44’er destekle berabere kalmıştı. Aynı ankette Trump, Biden’a karşı yüzde 43’e yüzde 41 öndeydi ancak anketin 3 puanlık hata payı göz önüne alındığında 2 puanlık fark anlamlı değildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com