Biden adaylıktan çekildi, Kamala Harris’e destek açıkladı: Şimdi ne olacak?

ABD Başkanı Joe Biden, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Biden, yerine yardımcısı Kamala Harris'e desteğini açıkladı.

  • ü
  • 21 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

Kamala Harris ve Biden (Fotoğraf: Brendan SMIALOWSKI / AFP)

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım’da gerçekleşecek seçim kampanyasını sonlandırarak, başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı.

Biden sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Yeniden seçilmek niyetinde olsam da, görevimden çekilmemin ve yalnızca dönem başkanlığı görevimi yerine getirmeye odaklanmamın, partimin ve ülkenin yararına olacağına inanıyorum” dedi.

ABD’de demokratlar uzun süredir Biden’ın çekilmesi yönünde çağrılarda bulunuyordu. Biden ise bu çağrılara “çekilmeyeceği” yanıtını vermişti.

Biden son olarak Covide yakalanmış, bu gelişme sonrası “adaylık yeterliliği” tartışma konusu olmuştu.

TRUMP’A KARŞI BAŞKA BİR ADAY

Biden’ın çekilmesinin ardından demokratların Donald Trump’ın karşısına başka bir aday çıkarması bekleniyor. İsmi geçen en önemli isim ise Biden’ın yardımcısı Kamala Harris.

SOSYAL MEDYA MEKTUBUYLA DUYURDU

Biden, duyuruyu sosyal medya hesabından paylaştığı bir mektupla yaptı. Başkan olarak görev yaptığı son 3,5 yılda Amerika’da çok büyük ilerleme kaydedildiğini belirten Biden, “Demokrasimizi muhafaza ettik ve koruduk” ifadesini kullandı.

Biden, ABD Başkanı olarak görev yapmanın kendisi için en büyük gurur olduğunu kaydederek “Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım” ifadesine yer verdi.

Kararı hakkında gelecek günlerde halka sesleneceğini ifade eden Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e de “olağanüstü ortaklığı” için teşekkürlerini iletti. Biden, Amerikan halkına da güveni ve inancı için teşekkür ederek “Amerika birlik olduğu müddetçe başaramayacağı hiçbir şey yok” ifadesini kullandı.

BİDEN KAMALA HARRİS’E DESTEĞİNİ AÇIKLADI

Başkanlık yarışından çekildiğini duyuran ABD Başkanı Joe Biden, Demokrat Parti’nin başkan adayı olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e desteğini açıkladı.

2020 seçimlerinde parti adayı olarak ilk kararının Kamala Harris’i Başkan Yardımcısı olarak seçmek olduğunu hatırlatan Biden, Demokratlar’a seslenerek, “Biraraya gelip Trump’ı yenmenin zamanı geldi. Bunu yapalım” dedi.

TRUMP’TAN İLK AÇIKLAMA: BİDEN’I YENMEKTEN DAHA KOLAY OLACAK

Biden’in çekilmesi üzerine Cumhuriyetçi aday Donald Trump açıklama yaptı. Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim yarışından çekilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “O, ülkemiz tarihindeki en kötü başkan. Ülkemiz tarihine açık ara en kötü başkan olarak geçecek. Başkan Yardımcısı Harris’i yenmek Biden’ı yenmekten daha kolay olacak” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com