IŞİD saldırısı, Ermeni ve Azeri çiftin aşkını da bitirdi: ‘Dünya çok zalim…’

22 Mart’ta Crocus City Hall’da gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden Ermeni asıllı Lilit Israelian ve Azeri asıllı Vugar Huseynov çiftinin hikâyesi sosyal medyada gündem oldu.

  • ü
  • 27 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

Geçtiğimiz günlerde Moskova’da gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden Israelian ve Huseynov çiftinin hikâyesi sosyal medyada viral oldu. Ermeni asıllı Lilit Israelian ve Azeri asıllı Vugar Huseynov çiftinin fotoğrafları sosyal medya kullanıcıları tarafından pek çok kez paylaşıldı. Aşkları için birçok zorluğa göğüs geren genç çiftin saldırıda hayatını kaybetmesi derin üzüntü yarattı.

22 Mart’ta Crocus City Hall adlı konser salonunda gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden çiftin 1,5 yaşlarında bir çocuklarının da olduğu biliniyor. Evlenebilmek için Azeri ve Ermeni çevrelerine karşı mücadele vermek zorunda kalan Lilit ve Vugar’ın çocukları şimdi büyükanne ve büyükbabasıyla kalıyor. Çiftin hikâyesi Vugar’ın eşini ve diğer insanları kurtarmak için gösterdiği çabayla da dikkatleri çekiyor.

KARMA EVLİLİKLER

Sovyetler’de Ermeni nüfusun toplumun yaklaşık yüzde 20’sini oluşturduğu Bakü gibi kozmopolit şehirlerde Azeriler ve Ermeniler arasındaki evlilikler olağan olsa da Sovyetler’in yıkılmasıyla Karabağ’da başlayan gerilimle neredeyse sona erdi. Artan gerilimle Ermenilerin büyük bir kısmı ya göçe zorlandı ya da ülkeden ayrılmak zorunda kaldı. Şimdilerde Azerbaycan’da kalan Ermeniler bu tip karma evliliklerin taraflarından ya da onların çocuklarından oluşuyor. Yine de karma evlilikler, Ermenilerin ve Azerilerin komşu olarak yaşadığı Gürcistan ve Rusya gibi yerlerde seyrek de olsa devam ediyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

SOSYAL MEDYADAKİ YORUMLAR

Başlarda çift hakkında ırkçı yorumlar yapılsa da Lilit ve Vugar’ı anan olumlu yorumlar sosyal medyada baskın çıktı. Yarı Azeri yarı Ermeni olduğu ve bundan gurur duyduğunu belirten bir Reddit kullanıcısı “Böyle çok az çift kaldı. Dünya çok zalim. Huzur içinde yatsınlar ve çocukları anne babasının aşkının onu dünyaya getirebilmek için kültürel tabularla mücadele ettiğini bilerek büyüsün. Umarım çocukları sağlıklı, güçlü ve kökleriyle gurur duyan biri olur” sözlerine yer verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com