Almanya ile Ukrayna arasında 1 milyar euroluk güvenlik anlaşması

Zelensky, Berlin'de yapılan törende Almanya ile güvenlik anlaşmasını onayladı. Almanya Başbakanı Scholz, anlaşmayı 'tarihi bir adım' olarak niteledi.

  • ü
  • 17 Şubat 2024
  • ü
  • Dünya

Fotoğraf: John MACDOUGALL / AFP

Rusya ile savaşan Ukrayna ile Almanya arasında 1 milyar euroluk güvenlik anlaşması imzaladı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un ‘tarihi bir adım’ diye tanımladığı anlaşma, Ukrayna’nın savaştan sonra Rusya’dan gelebilecek yeni saldırılara karşı korunmasına yardımcı olacak modern bir ordu kurulmasını da öngörüyor.

Kiev yönetiminin güvenliğini artırmaya yönelik anlaşma kapsamında, Almanya Ukrayna’ya 1 milyar euro üzerinde bir yardım paketi sunacak.

SCHOLZ: TARİHİ BİR ADIM

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky, Berlin’de gerçekleştirilen törende Almanya ile güvenlik anlaşmasını onayladı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, anlaşmayı ‘tarihi bir adım’ olarak tanımlayarak, Almanya’nın Ukrayna’ya desteğinin sürekliliğinin altını çizdi. Scholz, Berlin’in Kiev’e askeri destek konusunda 1 milyar 100 milyon euroluk yeni bir paket sağlayacağını duyurdu. Ayrıca, bu anlaşma, Ukrayna’nın Rusya’nın olası yeni saldırılarına karşı koyması için modern bir ordu inşa etme sürecine de destek olmayı amaçlıyor.

BERLİN’DE TARİHİ GÜN

Ukrayna lideri Zelensky, Berlin’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı Bellevue’de Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından karşılandı. Steinmeier, Kiev ile yapılan anlaşmanın, şimdiye kadar gerçekleştirilen en değerli ve güçlü anlaşma olduğunu vurguladı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

FRANSA İLE DE İMZALANACAK

Savaşın üçüncü yılında Ukrayna, müttefiklerinden artan askeri destek arayışında. Zelensky, Almanya ile yapılan anlaşmayı ‘benzersiz bir ikili metin’ olarak nitelendirdi ve Fransa ile de benzer bir anlaşma yapılacağının sinyalini verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com