ABD Venezuela’da Maduro’nun rakibini seçimlerin galibi olarak tanıdı

ABD, Venezuela'da seçimin galibi olarak muhalefeti ilan etti. Venezuela seçim konseyi 2013'ten bu yana iktidarda olan Maduro'yu yüzde 51 oyla 28 Temmuz seçimlerinin galibi ilan etmişti.

  • ü
  • 02 Ağustos 2024
  • ü
  • Dünya

Muhalif lider Edmundo Gonzalez...(© Jimmy Villalta/ZUMA Press Wire - Depo Photos)

ABD dün, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun rakibi ve muhalefetin adayı olan Edmundo Gonzalez’i Venezuela’daki tartışmalı başkanlık seçimlerinin galibi olarak tanıdı ve Maduro’nun kazandığı iddiasını reddetti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken dün yaptığı açıklamada, “Kanıtlar göz önüne alındığında, ABD ve en önemlisi Venezuela halkı için Edmundo Gonzalez Urrutia’nın Venezuela’nın 28 Temmuz başkanlık seçimlerinde en çok oyu aldığı açıktır” dedi.

Başkanlık seçim sonuçları üzerindeki anlaşmazlık Venezuela’da protestolara yol açmış, Venezuela seçim konseyi 2013’ten bu yana iktidarda olan Maduro’yu yüzde 51 oyla 28 Temmuz seçimlerinin galibi ilan etmişti. Ancak muhalefet, yaklaşık yüzde 90’ını saydığı oyların, Gonzalez’in yarışmadan önce yapılan bağımsız anketlere paralel olarak görevdeki başkanın iki katından fazla destek aldığını gösterdiğini belirtiyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Muhalefet liderlerinin korunması ve güvende tutulması çağrısında bulunan Blinken, “Venezuela’da demokratik normların yeniden tesis edilmesi sürecine tam destek veriyoruz ve uluslararası ortaklarımızla birlikte bu süreci desteklemenin yollarını değerlendirmeye hazırız” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com