12 Eylül cunta yönetimi uygulamalarını hatırlatan TBB Başkanı Erinç Sağkan, "Hukuksuzluklarına karşı gösterdiği direniş nedeniyle İstanbul Barosu kapatılmış ve kapısına mühür vurulmuştu" dedi.
İstanbul Baro Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulu üyeleri, katledilen gazeteciler Cihan Bilgin ve Nazım Daştan hakkında sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım gerekçesiyle “örgütü propagandası yapmak” ve “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” iddiasıyla Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde ifade verdi.
Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Baro Başkanı İbrahim Kaboğlu ve Yönetim Kurulu üyelerine görevlerine son verilmesi ve yeni yönetim seçilmesi için dava açıldı.
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “12 Eylül darbesinden sonra cunta yönetiminin hukuksuzluklarına karşı gösterdiği direniş nedeniyle İstanbul Barosu kapatılmış ve kapısına mühür vurulmuştu” dedi.
Yaklaşık 45 yıl aradan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerine son verilmesi için dava açıldığını anımsatan Sağkan, şu ifadeleri kullandı:
“12 Eylül darbesinden sonra cunta yönetiminin hukuksuzluklarına karşı gösterdiği direniş nedeniyle İstanbul Barosu kapatılmış ve kapısına mühür vurulmuştu.
Yaklaşık 45 yıl aradan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerine son verilmesi için dava açıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir:
Yöntemler değişiyor belki ama yaklaşık yarım asırdır değişmeyen tek şey erkin yanında yer alanların muhalif gördüğü kesimlere karşı baskı ve tahakküm kurma çabası. Tarih ise hiç şaşmadan haklıyı ve haksızı ortaya koyuyor.
Biz ise her zaman olduğu gibi hukuksuzluğun karşısında İstanbul Barosu’nun ve İstanbul Barosu mensubu meslektaşlarımızın iradesinin yanındayız.”