Özel: Kahvede deseler ki ‘İsrail, Türkiye’ye saldıracak’, ‘deli misin?’ derler

Özgür Özel, Erdoğan'ın "İsrail'in sonraki hedefi Türkiye" sözlerine yanıt verdi: Kimse İsrail'in ülkeye saldırması gibi bir tehdit görmezken ve 22 yıl sonra AKP seçim kaybetmişken, ekonomiyi çözemiyorken, birinci sorun ekonomi, ikincisi işsizlik iken, ülkenin Cumhurbaşkanı parti lideri refleksi gösteriyorsa iş başka.

  • ü
  • 08 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Grup Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Özgür Özel, İstanbul’da Semih Çelik tarafından katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayetlerinin iktidarın sorumluluğu olduğunu belirterek ve İstanbul Sözleşmesi’nden gecede, tek imzayla çıkılmasını eleştirdi:

“Bu yılın ilk 9 ayında 295 kadın yaşamdan koparıldı. Bu siyasi rejim beyanlarıyla, icraatlarıyla ve rakamlarıyla kadınları eşit görmüyor, değer vermiyor. Bu iktidar kadınları ve çocuklarımızı koruyamadığı gibi atılmış olumlu adımlardan da geri adım atıyor. En somut örneği 2021 yılında İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı tek imzayla çıkılmasıdır”

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İsrail’in sonraki hedefi Türkiye” sözlerine “Kapalı oturumda daha net değerlendirmelerde bulunacağız. Bunun akla yatan tarafı yok. Kahvede biri söylese ‘Deli misin’ denir” diyerek yanıt verdi. Özel, şunları kaydetti:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

“İçeride söylenmeyeni gelip burada ifşa ederiz. Kimse İsrail’in ülkeye saldırması gibi yakın veya orta vadeli bir tehdidi görmezken bir yandan da 22 yıl sonra 31 Mart’ta seçim kaybetmişken, ekonomiyi çözemiyorken, vatandaşa yapılan bütün anketlerde birinci sorun ekonomi, ikincisi işsizlik iken, güvenlik sorunu zirvedeyken ülkenin Cumhurbaşkanı, bu şapkayla parti lideri refleksi gösteriyorsa iş başka. O yüzden dedik kapalı oturumda gel anlat, ikna et ve gereğini yapalım. İsrail, Türkiye’ye saldıracak ihtimalini konuşsun vatandaş istiyorlar ama vatandaş bunu konuşmuyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com