‘CHP’nin cumhurbaşkanı adayını mahkemeler belirleyemez’

CHP'li Zeybek, İmamoğlu'nun istinaf aşamasındaki davasıyla ilgili konuştu: AKP şunu bilsin ki bu uyduruk mahkeme, bir siyasi davadır ve siyaseten Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde CHP’nin adayını belirleme girişimidir. CHP’nin cumhurbaşkanı adayını mahkemeler belirleyemez.

  • ü
  • 25 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki davanın istinafta beraatla sonuçlanması gerektiğini söyledi.

Zeybek, ”Aksine bir karar, Türkiye’de telafisi mümkün olmayan ciddi siyasal ve ekonomik sonuçlar doğurur. 100 yıllık demokrasi geçmişi olan bir ülkede, insanların uydurma davalarla siyaseten önünün kesilme girişimlerine karşı Türkiye’ye güven duyan yatırımcılar, Türkiye’den çekilirler. Ben buradan bir kez daha uyarıyorum: Siyaset elini bu davadan çeksin. Bu dava siyaseten Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde CHP’nin adayını belirleme girişimidir. CHP’nin cumhurbaşkanı adayını mahkemeler belirleyemez” dedi.

‘BU DAVA, YOK HÜKMÜNDEDİR’

ANKA’ya konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, yerel mahkemenin hapis cezası ve siyasi yasak kararı verdiği Ekrem İmamoğlu’nun istinafta incelemede olan davası hakkında şunları söyledi:

Gördüğümüz şudur: Bu davanın kendisi zaten yok hükmündedir. Türkiye’de yerel yönetimlerin, siyasilerin yapmış olduğu çalışmaların ölçüsünü ve değerlendirmesini milletimiz yapacaktır. Siyasetçinin önünün mahkeme kararı girişimleriyle kesilmesinin şiddetle reddediyoruz. Ve bu ‘ahmak davası’nın Türkiye açısından aslında bir utanç davası olduğunun ve bu davanın arkasındaki siyasi güçlerin açısından da bir kara leke olduğunun mutlaka bilinmesi gerekir.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘BU DAVA, CHP’NİN ADAYINI BELİRLEME GİRİŞİMİDİR’

Ben buradan bir kez daha uyarıyorum: Siyaset elini bu davadan çeksin. Zaten sürekli olarak mahkemelerin yargıçlarını, istinaf mahkemesindeki üyelerin yer değişiklikleriyle kendilerine uygun bir karar çıkarmak için sürekli olarak operasyon yapıyorlar. Ama AKP iktidarı şunu bilsin ki bu uyduruk mahkeme bir siyasi davadır. Ve siyaseten Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde CHP’nin adayını belirleme girişimidir. Şiddetle yanlış olduğunu söylüyorum. Ama ben istinafın bu gerçekler ışığında beraatle sonuçlanacak bir karar vermesinin doğru olduğunu söylüyorum. CHP’nin cumhurbaşkanı adayını mahkemeler belirleyemez.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com