İmamoğlu: Siyasi yasak istemek tam bir sefilliktir

Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı Sancaktepe Kent Lokantası'nın açılış töreni büyük ilgi gördü. Kendisi için siyasi yasak ve hapis cezası istenen dava hakkında da konuşan İmamoğlu, "Tam bir sefillik" dedi.

  • ü
  • 24 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe’de Kent Lokantası’nın açılışına katıldı. Açılış töreni mitinge dönüştü. Burada açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkında siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay ceza kararı verilen ve Yargıtay’a giden ‘ahmak davası’ ile ilgili konuştu.

İmamoğlu, açıklamasında, “Son günlerde gelişen ve tartışılan ne yazık ki olmaması gereken bir davanın, hem siyasi yasak hem de 2 yıl 7 ay ceza davasına dönüşen haliyle tam bir sefillik, bunu konuşmak bile insanı kötü hissettiriyor” dedi. İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘SÜRECİN TAHLİLİNİ YAPACAKLAR’

“Böyle bir ortamdayız. Elbette bu siyasi bir konu, dolayısıyla partimizi ilgilendiren bir konu, Genel Başkanımız ve merkez yönetimi meselenin İstanbul’da bizim hukukçularımızla tartışılmasını, konuşulmasını uygun gördü. Şu anda bu yönde arkadaşlarımız bir görüşme halindeler. Benim Emirgan’daki ofiste başka görüşmelerim vardı, çıkarken de onları selamladım. Benim bildiğim bu kadar.

Sürecin hukuki tahlilini ve analizini yapacaklar. Bu konunun sonrasında partimizin oluşacak ya da ortaya koyacakları düşünceyi ama partimizin yetkilileri ama Genel Başkanımız paylaşacaktır. Genel Başkanımız Sosyalist Enternasyonel toplantısına gitmek için ABD’ye hareket etti. Sizleri bilgilendireceklerdir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com