Kadınlara soruşturma: Jîna Amini ve Narin Güran fotoğrafları suç sayıldı

Silopi'de Jîna Amini ve Narin Güran’ın fotoğraflarını üst geçitlere asan kadınlar hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla soruşturma açıldı. "Eril zihniyet tarafından katledilen bir kadın ve çocuğu anmamıza bile tahammül etmiyorlar" diyen kadınlar, emniyette 5 saat ifade verdi.

  • ü
  • 20 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İran’ın başkenti Tahran’da 16 Eylül 2022 tarihinde katledilen Jîna Amini ile Diyarbakır’da kaybolduktan sonra 19 Ağustos’ta katledilmiş halde bulunan Narin Güran’ın fotoğrafları ‘terör örgüt propagandası’ sayıldı.

EMNİYETTE 5 SAAT İFADE VERDİLER

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Amini’nin katledildiği tarih olan 16 Eylül’de üst geçitlere Amînî ve Güran’ın fotoğraflarını astı. Eylemin yapıldığı gün kadınlar hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma açıldı.

TJA aktivisti Özlem Fındık ile DEM Parti İlçe Eşbaşkanları Elif Oruç ve Adnan Kaplan, savcılık talimatıyla ifade için emniyete çağrıldı. 3 isim, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘KADINLARIN MÜCADELESİNDEN KORKUYORLAR’

Emniyette 5 saat ifade verdiklerini belirten Özlem Fındık, “Eril zihniyet tarafından katledilen bir kadın ve çocuğu anmamıza bile tahammül etmiyorlar. Kadınların mücadelesinden korkan eril zihniyet, kadınların sokağa çıkmaması ve seslerini çıkarmaması için her şeyi yapıyor. Fotoğrafları astığımız gece jet hızıyla bir soruşturma başlatıldı. Çünkü korkuyorlar. Kadınların mücadele etmesinden, boyun eğmemesinden korkuyorlar. Onlar, kadınların sadece evde oturmalarını istiyorlar. Asıl amaçları kadınların örgütlü mücadelesini bastırmak” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com