OVP’den ‘dolaylı vergi’ çıktı

TCMB eski başekonomisti Hakan Kara, OVP'yi değerlendirdi: Son 20 yılda yaptığımız hatalardan biri maliye politikasını bütçe dengesinden ibaret görmek oldu. Dolaylı vergi artışlarına dayanan bütçe politikasının marifet olmadığını öğrendiğimiz gün fiyat istikrarını sağlayacağız.

  • ü
  • 05 Eylül 2024
  • ü
  • Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program’ı (OVP) Tanıtım Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, “Ekonomide kayıt dışılığın azaltılması da kritik bir reform alanıdır. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele ederek, haksız rekabeti engellemeyi, vergi tabanını genişletmeyi, vergi adaletini sağlamayı ve kamu gelirlerini artırmayı amaçlıyoruz. Bu temel politika alanları, Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme ve kalkınma hedeflerine ulaşması için gerekli olan yapısal değişiklikleri hayata geçirecek ve ekonomimizin uzun vadeli istikrarını sağlayacaktır” dedi.

‘DOLAYLI VERGİ ARTIŞLARI MARİFET DEĞİL’

Yılmaz’ın bu açıklaması sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Hakan Kara, “Son 20 yılda yaptığımız hatalardan biri maliye politikasını bütçe dengesinden ibaret görmek oldu. Temelde kamu zamları ve dolaylı vergi artışlarına dayanan bütçe politikasının marifet olmadığını öğrendiğimiz gün fiyat istikrarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ENFLASYON BEKLENTİLERİ ARTTI

Öte yandan OVP’de 2024 yılı için yüzde 33 olan enflasyon yüzde 41,5’a yükselirken, 2025 yılı için yüzde 15,2 olan TÜFE beklentisi yüzde 17,5’e çıkarıldı. 2026 yılı için yüzde 8,5 olan hedef yüzde 9,7’ye yükseltilirken, 2027 yılı için enflasyon hedef yüzde 7 olarak belirlendi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com