Gündem olan Ebru Teğmen konuştu: Pişman değilim

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde elinde kılıçla arkadaşlarına slogan attıran Teğmen Ebru Eroğlu, okul komutanına "Pişman değilim, hiçbir tarikatla alakamız olmadığını herkes gördü" demiş.

  • ü
  • 03 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Kara Harp Okulu’ndaki yemin krizine öne çıkan Teğmen Ebru Eroğlu’nun ‘pişman olmadığını’ söylediği aktarıldı.

Türkiye’nin gündemindeki Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninde yaşananlar tartışılmaya devam ediyor. Törende yemin eden teğmenlerin “subaylık yemini” konuşulmaya devam ediyor.

Resmi törenin ardından kılıçlarıyla bir araya gelen teğmenler, dönem birincisi eşliğinde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganı attıktan sonra bir ant daha içtiler. Önderlik eden teğmen, Harp Okulu’ndan birincilikle mezun olan Teğmen Ebru Eroğlu’ydu.

Eskiden mezuniyet resmi programının parçası olan bu andın 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra resmi törenlerden çıkarıldığı biliniyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Bu yemindeki “Laik, demokratik Cumhuriyet’e uzanacak eller karşılarında bizi bulacak” ve “Kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır” gibi ibareler kimilerince savunuldu, kimilerinde rahatsızlık yarattı.

OKUL KOMUTANINA KONUŞTU

Sözcü’den Aytunç Erkin’in aktardığına göre, Kara Harp Okulu birincisi Ebru Eroğlu, okul komutanı tarafından çağrılarak açıklama yaptı. Daha önce de bu ritüelin yapıldığını dile getiren Eroğlu, “Herkes bizi tarikatçı – cemaatçi diye konuşuyor. Biz Atatürkçüyüz, hiçbir cemaat ve tarikatla alakamız olmadığını herkes gördü. Pişman değilim” yanıtını verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com