CHP cezaevinde: Katiller-tecavüzcüler sokaklarda, Dilruba hapiste

İYİ Parti'nin ardından CHP heyeti de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyaret etti: Katillerin, tecavüzcülerin, hayvanları katledenlerin elini kolunu sallayarak gezdiği Türkiye'mizde, bir kadının sadece mikrofona konuştuğu için tutuklu kalması kabul edilebilir değil.

  • ü
  • 21 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya ile beraberlerindeki heyet, İzmir’de bir sokak röportajındaki söylemleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu cezaevinde ziyaret etti.

‘ÇOK GENİŞ BİR KATILIMLA MAHKEMEDE OLACAĞIZ’

Zeybek ve Kaya ziyaretin ardından cezaevinin önünde açıklama yaptı. Zeybek, 3 Eylül’de mahkemenin görülmesinin beklendiğini belirterek, “Avukatların ilk itirazında tutukluluğunun devamına kararı verilmişti. Bu tarihten daha önce serbest kalmasını istiyoruz. 3 Eylül’e kadar tahliye olmazsa çok geniş bir katılımla mahkemede olacağımızı ve CHP milletvekillerinin de mahkemede Dliruba’ya destek vereceğini belirtmek istiyorum” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL’

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Kaya da ziyarete ilişkin şunları söyledi: “Dilruba gayet iyi. İstanbul Sözleşmesi’nden, hayvan katliamından bahsetti. ‘Ben her zaman kadın katliamlarının, cinayetlerin karşısında durmaya, sorgulamaya devam edeceğim’ diyor. Katillerin, tecavüzcülerin, hayvanları katledenlerin elini kolunu sallayarak gezdiği Türkiye’mizde, daha bir kaç gün önce TBMM’de kadına şiddeti gördüğümüz Türkiye’de bir kadının sadece mikrofona konuştuğu için tutuklu kalması kabul edilebilir değil. Türkiye’nin hiçbir yerinde sadece düşüncesini kamuoyuyla paylaştığı için bir kişi tutuklanmamalı.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com