Instagram yasağı Turizm Bakanı Ersoy’u çileden çıkarmış: Milyonlarca liralık reklamlar boşa gitti

Instagram yasağından Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın ciddi anlamda rahatsız olduğu iddia edildi. Turizm Bakanı Ersoy'un ülkeyi Kuzey Kore, Uganda ve İran gibi ülkelerle bir tutulmasını eleştirerek, milyonlarca liralık reklamların boşa gittiğini söyledi.

  • ü
  • 13 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vanın "Turizm Master Planı"nın Tanıtım toplantısına katıldı.

AKP’de Instagram yasağına Turizm ve Ticaret Bakanlarının tepki gösterdiği iddia edildi. Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un yapılan milyarlık tanıtımların yasakla boşa gittiğini eleştirileri yöneltti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise krizde küçük işletmelerin tanıtımların engellenmesini ciddi sorunlara yol açabileceğini ifade etti.

Nuray Babacan’ın Gazete Pencere’de yer alan yazısında Instagram yasağıyla ilgili AKP iktidarın içinde yaşanan tartışmalara yer verdi. Yasağı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ekibinin başlattığını ifade eden Babacan, daha sonra bu ekibin yasaktan en fazla şikayet edenler arasında  yer aldığına işaret etti.

Babacan, sürecin Ulaştırma Bakanlığı tarafından iyi yönetilmediğini kaydederek, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Öğrendiğimize göre sıkıntı, bakanın FETÖ ve YPG konusunda şirketin gereğini yapmadığını kamuoyuna yaptığı açıklamada kullanmasından kaynaklandı. AKP yönetiminin sadece PKK duyarlılığıyla yetinip, diğer konuları hasıraltı etmeye hazırlandığı sırada, bu açıklama işlerini zorlaştırdı. AKP’lilerin, topu taca atma şansı ilk açıklamayla ortadan kalktı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ÇİLEDEN ÇIKAN İKİ BAKAN

Yasağın, işletmelere verdiği zarar, ekonomik kayıplar bir yana bu duruma ilk tepki gösteren kişinin Turizm Bakanı olduğu anlatılıyor. Tam da turizm sezonunda, Türkiye’ye gelen binlerce yabancı turistin, Instagram yasaklı bir ülkede oldukları hissi yaratmanın maliyeti bakanı çileden çıkarmış. Milyonlarca lira harcanarak huzurlu ve özgür ülke imajı yaratmak için yapılan reklamların boşa gittiği anlatılıyor.

Turistlerin bir kare foto ve anı paylaşamadığı, Türkiye’nin tanıtımını yapamadığı bu süreçte, Kuzey Kore, Uganda ve İran’la bir tutulmasına tepki gösteren tek isim Turizm Bakanı da değil. Kapısı sürekli çalınan diğer isim Ticaret Bakanı. Zaten ekonomik krizden beli bükülen küçük işletmelerin bu yasak nedeniyle tanıtım ve pazarlama olanaklarını kaybetmesi üzerine bu bakanlıkta da ciddi sıkıntı yaşandığı anlatılıyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com