Son medya grubunu elden çıkaran Aydın Doğan, iki maden şirketi aldı

İş insanı Aydın Doğan, Doğan Burada Dergisini ve Doğan Müzik Yapım şirketini satarak madencilik sektörüne girdi.

  • ü
  • 08 Ağustos 2024
  • ü
  • Ekonomi

Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Doğan Şirketler Grubu elinde bulunan son medya kuruluşları olan Doğan Burada Dergisini ve Doğan Müzik Yapım şirketini satarak madencilik sektörüne girdi. Doğan Şirketler Grubu Gümüştaş Madencilik ve Doku Madencilik’in ayrı ayrı yüzde 75’er hissesini toplamda 136.5 milyon dolara almak için anlaşma imzaladı.

ELİNDEKİ SON İKİ MEDYA GRUBUNU DA SATTI

Türkiye’nin medya sektörünü elinde bulunduran Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Doğan Şirketler Grubu, Doğan Burda Dergi Grubu, 10 milyon dolar bedelle bir yatırım fonu grubuna, Doğan Müzik Yapım’ın (DMC) kalan yüzde 40 hissesini de Fransız Believe International’a satmıştı.

DEVİR SÖZLEŞMESİNİ İMZALADI

Doğan Şirketler Grubu bu satışların ardından madencilik sektörüne el attı. Doğan Şirketler Grubu’ndan KAP’a yapılan açıklamalarda, Doku Madencilik’in yüzde 75’ini, Kurmel Holding (yüzde 50 pay) ve Ortadoğu Otomotiv’den (yüzde 25 pay) toplamda 13.5 milyon dolara satın almak için pay devir sözleşmesinin imzalandığı belirtildi.

NE KADAR ÖDEME YAPACAK?

İkinci bir açıklamada da, Gümüştaş Madencilik’in yüzde 50’sinin 82 milyon dolara Kurmel Holding ve yüzde 25’inin 41 milyon dolara Ortadoğu Otomotiv’den olmak üzere toplamda 123 milyon dolara devralınmasına ilişkin anlaşma imzalandığı ifade edildi. Doğan grubu iki satın alma anlaşması için toplanda 136,5 milyon dolar ödeyecek.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Ekonomim’in aktardığına göre; açıklamalarda işlemlerin tamamlanmasının resmi kurumlardan gerekli tüm yasal izinlerin alınması ve sözleşmelerde belirlenen tüm kapanış işlem ve koşullarının yerine getirilmesi şartlarına bağlı olduğu belirtildi.

2018’DE MEDYA GRUBUNU DEMİRÖREN’E SATMIŞTI

Doğan Şirketler Grubu bünyesinde CNN Türk, Kanal D, Hürriyet, Posta ve Fanatik, Doğan Haber Ajansı ve D Smart’ı da bulunduran Doğan Medya Grubu Mart 2018’de 916 milyon dolar bedelle Demirören Holding’e satılmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com