Erdoğan’dan Maduro’ya tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela'da seçimi tartışmalı bir şekilde kazandığını ilan eden Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan, Maduro'yu seçim başarısından dolayı tebrik etti.

  • ü
  • 07 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela’da tartışmalı bir şekilde seçimi kazandığını açıklayan Nicolas Maduro ile telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan, Venezuela’daki seçimlerin hayırlara vesile olmasını diledi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, s “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Görüşmede Türkiye ile Venezuela ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Venezuela’daki seçimlerin hayırlara vesile olması temennisini dile getirirken, Türkiye’nin Venezuela’daki diyalog sürecine destek vermeye devam edeceğini, Venezuela halkına huzur, refah ve esenlik dileklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail zulmüne karşı Venezuela’nın Filistin’e yönelik desteğini ise takdirle karşıladığını belirtti.”

Maduro’nun seçimi kazandığını ilan etmesine rağmen muhalifler sandıklarla ilgili sonuçları internetten yayınladı. Muhaliflere göre seçimi yüzde 70 gibi oranla kazandılar. Venezuela’daki seçimler Latin Amerika ülkelerini çoğunluğu ve gelişmiş Batılı ülkeler tarafından kabul edilmedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com