DEM Partili Beştaş: Uyarıyoruz, bu yasakların sonu çukurdur

DEM Parti Milletvekili Beştaş, Instagram'a getirilen yasağı yorumladı: ''İçine kapatılan toplum, bu platformda sosyalleşme imkanı buluyor(du). Hukuksal, ekonomik, sosyal ve duygusal açıdan çok boyutlu bir sorundur. Uyarıyoruz, bu yasakların sonu bir çukurdur, ülkeyi bu çukura itmeye kimsenin hakkı yoktur.

  • ü
  • 05 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş Instagram yasağına dair sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açaklamada hükümet yetkililerine seslendi. Beştaş “Uyarıyoruz bu yasakların sonu bir çukurdur, ülkeyi bu çukura itmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.

‘SAF BELİRLENMİŞ DURUMDA VE BU ÇOK TEHLİKELİ’

Beştaş, “Instagram yasağı çok boyutlu bir kriz. Instagram’ın yasak olduğu ülkeler; Kuzey Kore, Çin, İran, Rusya, Belarus, Türkmenistan, Uganda, Bangladeş ve TÜRKİYE! Yani düşünce ve ifade özgürlüğünün hiç olmadığı, kapalı, insan hakları bakımından kaygı uyandıran ülkeler. Instagram’ı kapatmak suretiyle bir saf belirlenmiş durumda ki bu çok tehlikeli” dedi.

‘İNSANLARIN EKMEĞİ ELLERİNDEN ALINDI’

DEM Parti Milletvekili Beştaş ayrıca Instagram’ın ekonomik boyutuna da vurgu yaptı: “Pek çok yurttaş, ticaretini Instagram üzerinden yürütüyor/du. Büyük şirketler, markalar ve firmalardan söz etmiyorum. Küçük işletmeler, üreticiler buradan gelir elde ediyor/ du. Depremzede yurttaşlar, eski iletmelerini Instagram üzerinden yaşatma gayreti veriyor/ du. Zaten ekonomi dibe çökmüş iken, bir de Instagram yasağı ile insanların ekmeği elinden alındı.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘YASAKLARIN SONU ÇUKURDUR’

Beştaş ayrıca ”İçine kapatılan toplum , bu platformda sosyalleşme imkanı buluyor/du. Hukuksal, ekonomik, sosyal ve duygusal açıdan çok boyutlu bir sorundur Instagrama getirilen yasak. Uyarıyoruz bu yasakların sonu bir çukurdur, ülkeyi bu çukura itmeye kimsenin hakkı yoktur. Hep birlikte yasakları kaldırmak için mücadele edeceğiz!” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com