İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Teröristleri pişman edeceğiz

İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, kendi yemin töreni için Tahran'a giden ve burada bir suikast sonucu öldürülen Haman Siyasi Büro Lideri Haniye için, "Teröristleri pişman edeceğiz. Bu suikast teröristlerin korkakça bir eylemi" dedi.

  • ü
  • 31 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

İsmail Haniye, önceki gün İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile görüşmüştü... (© Iranian Supreme LeaderS Office via ZUMA Press Wire - Depo Photos)

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, kendi yemin töreni için Tahran’a giden ve burada bir suikast sonucu öldürülen Haman Siyasi Büro Lideri Haniye için açıklama yaptı. Pezeşkiyan, “Teröristleri pişman edeceğiz, Bu suikast teröristlerin korkakça bir eylemi” dedi.

Haniye açıklamasında, “İran, topraklarının bütünlüğünü ve onurunu savunacak, terörist işgalcileri korkakça eylemlerinden pişman edecektir. İran, Filistin direnişinin lideri, Kudüs şehidi İsmail Haniye’nin yasını tutuyor” ifadesini kullandı.

Pezeşkiyan ve Haniye birlikte görüntülenmişti. (FOTOĞRAF: AFP)

İsmail Haniye, Pezeşkiyan’ın yemin töreni için bulunduğu İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen suikast sonucu öldürülmüştü.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Saldırının ardından İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com