Haniye’nin kaldığı yer gece saat 02.00’de havadan atılan füze ile vuruldu

İsmail Haniye'nin kaldığı binanın gece saat 02.00'de havadan atılan bir füze ile vurulduğu belirtildi. Haniye'nin cenazesinin cuma günü Katar'ın başkenti Doha'dan kaldırılması planlanıyor.

  • ü
  • 31 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

ARŞİV FOTOĞRAFI - Hamas Lideri İsmail Haniye. (© Iranian Foreign Ministry via ZUMA Press Wire - Depo Photos)

Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da uğradığı suikastle ilgili yeni ayrıntılar orta çıktı. Haniye kaldığı konuta havadan atılan bir füze sonucu öldüğü. İran medyasına göre, Haniye suikastı, savaş gazileri için kullanılan bir ikametgahta kalırken sabah 2 civarında gerçekleşti.

Reuters’a göre Nour News, binanın “havadan fırlatılan bir roket” tarafından vurulduğunu bildirdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Haniye’nin cenazesinin cuma günü Doha’dan kaldırılmasının planlandığını söyledi. Davutoğlu, Haniye ile geçtiğimiz hafta telefonda görüşmesinde Gazze’de yaşananlar ve Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmaya karşı aldığı tavırdan dolayı teşekkür ettiğini belirtti. Davutoğlu, sabah saatlerinde Halid Meşal ile görüştüğünü taziyelerini ilettiğini belirterek, “Cenazenin Cuma günü Doha’da kaldırılmasını planladıklarını iletti. Allah şehadetini kabul eylesin ve kahraman Gazze halkının zaferine vesile kılsın” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com