RTÜK’ün sansürlediği Kızıl Goncalar’ın yeni bölümleri yeni mêkanda çekilecek

Yapımcı Faruk Turgut yaptığı açıklamada RTÜK kararıyla durdurma cezası verilen, Kızıl Goncalar'ın çekimleri için yeni mekânların bitmek üzere olduğunu duyurdu.

  • ü
  • 10 Ocak 2024
  • ü
  • Yaşam

Kızıl Goncalar, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) kararı ve mahkemenin onay vermesiyle sansürlenmiş ve yayın durdurma cezası almıştı. Bir yandan da daha önce anlaşma sağlanan ve izinleri iptal edilen iki mekân için arayışa giren yapım ekibi izleyenleri bilgilendirdi. Yapımcı Faruk Turgut sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, Kızıl Goncalar‘ın çekimleri için yeni mekanların bitmek üzere olduğunu söyleyerek, sanat yönetmeni Erol Taştan ve ekibine teşekkür etti.

NE OLMUŞTU?

İktidar çevrelerinde hedef gösterilen Kızıl Goncalar dizisi için daha önce anlaşma sağlanan iki mekânın iptal edilmişti. İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, kamu baskısı ve RTÜK incelemesi gerekçesiyle iki mekân için alınan izinleri iptal etti.

İKTİDAR BASKISI VE RTÜK İNCELEMESİ

8 ve 21 Eylül’de Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’nden 2 mekan için alınan izinler iptal edildi.

Müdürlük, şirkete Gold Prodüksiyon Yapımcılık A.Ş.‘nin Kızıl Goncalar ismi dizisinde kullanılan Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (HEVKA) bulunduğu Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı binasında (Siyasal Vakfı) çekim izinlerinin iptal edildiğini açıkladı ve gerekçe olarak da diziyle ilgili oluşan kamuoyu baskısı ve RTÜK’ün inceleme başlatmasını gösterdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

DEV BÜTÇELERLE MEKÂN ARADILAR

Alınan kararla zor durumda bırakılan dizinin yapım şirketi, aylarca büyük bütçeler ayrılarak yeniden dizayn edilen mekânların yerine farklı yerlerdeki mekanlara bakmaya başladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com