Bakanlık önünde ‘zam’ protestosu: Bir skecin içindeyiz

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde 'maaş zamları'nı protesto etti: Çalışan nüfusunun yüzde 70’i ücret alırken, Cumhurbaşkanı’nın uluslararası zirvelere 5 uçakla gittiği ülkede bir skecin içindeyiz. Gelsin bakan bu parayla geçinsin biz de heykelini dikelim.

  • ü
  • 16 Temmuz 2024
  • ü
  • Ekonomi

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün verilen karar sonrası en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye çıkarıldığını duyurmuştu. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde kamu çalışanları ve emeklilerin maaş zammını protesto etmek için eylem yaptı.

Dövizler taşıyan ve sloganlar atan eylemciler, maaşlara gerçekçi oranlarda zam yapılmasını istedi. ANKA‘nın geçtiği habere göre, Konfederasyon adına basın açıklaması yapan Genel Başkan Mehmet Yeşilyurt, şunları kaydetti:

‘YANDAŞ SERMAYE ZENGİN OLURKEN…’

“İktidarın yıllarca ısrarla sürdürdüğü yanlış ve emek düşmanı ekonomi politikaları, ülkeyi zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu derin bir ekonomik krizi uçurumuna atmıştır. Ülkenin çalışan nüfusunun yaklaşık yüzde 70’i sadece asgari ücret ve biraz üzerinde maaş alırken; tüm ülke emekçileri yandaş sermayeyi daha da zengin etmek için canla başla çalışır hale gelmiştir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, yöneticiler yarattıkları bu garabeti çözmek, emekçinin yerle yeksan olan alım gücünü iyileştirmek yerine, krizin yükünü daha da halkın sırtına yüklemeye devam etmektedir. Ekonomik krizle birlikte trajik hale gelen ülke durumu, pişkin açıklamalarla trajikomik bir görüntüye dönüşmüştür.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘CUMHURBAŞKANI 5 UÇAKLA GEZİYOR’

‘Avrupa bizi kıskanıyor” diye çıkılan yolda Maliye Bakanı’nın “Hadi Papua Yeni Gine’den iyisiniz” dediği, iktidarın yalan aparatı haline gelen TÜİK’in Başkanının rezil enflasyon sepetini açıklayıp sonra resmi siteden sildiği, siyasette “tasarruf” söylemleri eksik edilmezken Cumhurbaşkanı’nın uluslararası zirvelere 5 uçakla giden tek devlet yöneticisi olduğu, maaşlardaki artışın gerçek dışı belirlenen enflasyon oranlarına, vergi ve cezaların ise bu oranın 2-3 katına göre belirlendiği bir skecin içindeyiz.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘GELSİN MİLLETVEKİLİ, BAKAN BU PARAYLA GEÇİNSİN’

Konfederasyon üyesi emekli öğretmen Ahmet Kürtül de “Ekonominin tamamen battığı bir ülkede hep beraber yaşıyoruz. Bugün zengin parasına para katarken, fakir daha da fakirleşiyor. Eskiden insanlar ev, araba alabilecek durumdaydı. Şu anda çift maaşlı bir memur ya da işçi ev alabilecek durumda değil. Emekliye verilemesi düşünülen 12 bin lira ile kim geçinebiliyorsa geçinsin. Gelsin bir milletvekili, bakan bu parayla geçinsin biz de heykelini dikelim. Güç bela geçinmeye çalışıyoruz ama açlık, sefalet içindeyiz” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com