DEM Sözcüsü Ayşegül Doğan: Ankara-Şam ittifakı Kürt karşıtı olmamalı

Özgür Özel ile Beşar Esad arasında yapılması planlanan görüşmeyi değerlendiren DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, "Ankara-Şam arasında kurulacak ittifak Kürt karşıtı olmamalı. Savaş karşıtı olmalı, halkların yararını gözetmeli." dedi.

  • ü
  • 16 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, CHP lideri Özgür Özel ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad arasında planlanan görüşmeye işaret ederek, “Hiçbir koşulda Ankara-Şam arasında kurulacak ittifak Kürt karşıtı olmamalı. Savaş karşıtı, çatışma karşıtı olmalı, halkların yararını gözetmeli” dedi.

Doğan, Artı Gerçek’ten Seda Taşkın’a gündemdeki konularla ilgili değerlendirmede bulundu.
19 Temmuz’da startı verilecek Ekmek ve Adalet Kampanyası’na ilişkin detayları açıklayan Doğan, kampanyanın amacı ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Doğan, ayrıca Özel-Esad görüşmesine ilişkin de değerlendirmede bulundu. Yapılması beklenen görüşmeye ilişkin şeffaf bir politika izlenmesi gerektiğini belirterek, Kürtlerin kazanımlarının da önemli bir konu olduğunu vurguladı.

Ülkede yaşanan mevcut sorunların sorumlusunun iktidar olduğuna işaret eden Doğan, “Memleket yangın yeri, halkın cebi, sofrası yangın yeri, alın teriyle geçinmeye çalışanlar yanıyor. Milyonlarca insan yoksulluk ve sefalete mahkum ediliyor. Halkın geleceği çalınıyor, çocukların, gençlerin geleceği karartılıyor”dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması sonrasında başlatılan iradeye saygı yürüyüşünün sona erdiğini ifade eden Doğan, “Kayyum politikalarına karşı mücadelemiz kesintisiz bir biçimde sürecek, sürenlerin yanı sıra yeni planlamalara dair takvim netleştikçe kamuoyuna duyuracağız” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla Suriye’ye yönelik politika değişikliğinde yaşanan gelişme ve Özgür Özel’in Esad’la görüşme planıyla ilgili olarak Doğan, şunları söyledi:  “Bu konuda daha önce eş genel başkanlarımız da açıklama yaptı. Savaş ve çatışmayı derinleştirecek her şeyden uzak durmak gerekiyor. Suriye’de izlenen politikalar ne yazık ki bugüne kadar Türkiye için hem içeride hem de dışarıda ağır bedellere neden oldu. Şeffaf bir politika izlenmeli ve orada yaşayan halkların iradeleri dikkate alınmalı. Mesela mülteciler meselesi ne olacak, nasıl olacak? Gönüllü geri dönüşler bile açık bir şekilde olmalı. Hangi koşullarda gerçekleştirileceğini kamuoyuyla paylaşmak gerekiyor. Ayrıca tabii Kürtler ve kazanımları, bu da çok önemli bir konu. Hiçbir koşulda Ankara-Şam arasında kurulacak ittifak Kürt karşıtı olmamalı. Savaş karşıtı, çatışma karşıtı olmalı, halkların yararını gözetmeli.”

‘HAYVANLAR AŞILANSIN, YERLERİNDE YAŞATILSIN’

Doğan, sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeye karşı çıkacaklarını belirterek, “Uyutma’ adıyla yapılmak istenen hayvanları katletmek için bir yasal düzenleme. Buna izin vermemek gerekiyor. DEM Parti’nin bu konudaki tutumu son derece net. Sokakta yaşayan hayvanları topluca katletmeyi planlayan yasa tasarısına hep birlikte itiraz etmeye, ses yükseltmeye çağırıyoruz. Hayvanlar toplanmasın, hapsedilmesin, öldürülmesin. Sokak hayvanları kısırlaştırılsın, aşılansın ve yerinde yaşasın, yaşatılsın.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com