DEM Sözcüsü Doğan’dan Yerlikaya’ya: Kayyumların yolsuzluklarını araştır

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Diyarbakır ve Mardin Belediyeleri ile ilgili müfettiş görevlendirdiğini açıklayan Bakan Ali Yerlikaya'yı eleştirerek, "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz. Aynı kaynakları/olanakları kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları incelemek için seferber etmeyi düşünür müsünüz?" dedi.

  • ü
  • 19 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Partisi Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri için müfettiş görevlendiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya tepki gösterdi. Doğan, iddiaların belediyeler tarafından yalanlandığına işaret ederek, “Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları incelemek için seferber etmeyi düşünür müsünüz?” sorusunu yöneltti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir sosyal medya hesabından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis toplantısında Türk bayrağı olmadığı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin meclis açılışında İstiklal Marşı okunmadığı iddiasına yer verildi. İddiayı Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın paylaşmasıyla gündem oldu.

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.”dedi.

Söz konusu iddialar Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri tarafından yapılan açıklama ile yalanladı.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarına tepki göstererek, “Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımızın açıklamalarına rağmen bu asılsız iddialara inanmaya can atanlar olduğunu biliyoruz. Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz. Aynı kaynakları/olanakları kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları incelemek için seferber etmeyi düşünür müsünüz?” sorusunu yöneltti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com