Emekli maaşları için toplantı kararı

AKP Grup Başkanvekili Güler, emekli maaşları için bugün ya da yarın bir zam toplantısı yapacaklarını söyledi. Güler, asgari ücrete ise ara zam olmayacağını açıkladı.

  • ü
  • 10 Temmuz 2024
  • ü
  • Ekonomi

AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler, en düşük emekli maaşlarına zam beklentisine ilişkin konuştu. Güler, zam için bugün ya da yarın bir toplantısı yapacaklarını söyledi.

ASGARİ ÜCRETE KAPI KAPATILDI

Güler, “Asgari ücretle ilgili ara zam çalışmamız yok. Böyle bir beklenti olmasın” dedi. NTV’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliyet Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler, AKP Genel Başkanı Mustafa Elitaş, emekli maaşlarına zam için toplanacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

MİLYONLARCA EMEKLİYE SIFIR ZAM

3 Temmuz’da açıklanan enflasyon rakamından sonra 6 aylık enflasyon farkı emekli ve memur maaşlarına yansıtılmış, enflasyon rakamları çok düşük açıklanınca milyonlarca emekli sıfır zam alacağı ortaya çıktı.

Bu durum milyonlarca çalışanı da etkiledi. Özel sektörde çalışan milyonlarca işçi ara zam beklentisi içindeydi. Asgari ücrete gelecek zam tüm çalışanların maaş zamları için bir referans oluşturacaktı. Bu adımla beraber hem hükümet hem de özel sektör Temmuz ayını ara zam yapmadan geçirmiş oldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com