Çeşme’de 7 göçmen hayatını kaybetti, 1 göçmen kayıp

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Yunanistan tarafından geri itildiği belirtilen göçmenlerin içinde olduğu can salı battı. 7 göçmen hayatını kaybetti, 1 göçmen kayıp.

  • ü
  • 09 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan tarafından geri itildiği belirtilen can salının kayalıklara çarpıp batmasıyla ölen 7 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Yüzerek Karaada’ya çıkan 18 ve bölgedeki balıkçıların da sudan çıkardığı 1 olmak üzere toplam 19 göçmen kurtarıldı. Kayıp olduğu tespit edilen 1 göçmen ise aranıyor.

Sahil güvenlik ekipleri, saat 10.47’de alınan, Çeşme Karaada üzerinde bir grup göçmenin olduğu, bölgedeki balıkçı teknesine 1 göçmenin denizden alındığı ve denizde başka mültecilerin olabileceği ihbarıyla harekete geçti. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sırasında 7 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘CAN SALIYLA GERİ İTİLDİLER’

Kurtarılan göçmenlerin, ilk ifadelerinde, Yunanistan tarafından Türkiye kara sularına yakın bir mevkide sürüklenmeye terk edildiklerini ve içinde bulundukları can salının kayalıklara çarpıp batmasıyla yüzerek Karaada üzerine çıktıklarını söyledi. Göçmenler can salında toplam 27 göçmenin olduğunu da söyledi. Kayıp olduğu anlaşılan 1 kişinin daha bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdüğü bildirildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com