Sinan Ateş davasında ikinci gün: Ülkü Ocakları yöneticileri ifade verecek

Sinan Ateş cinayeti davasının ikinci gününde tutuklu 12 isim dinlenecek. Bu kişiler arasında Ülkü Ocakları yöneticileri avukat Serdar Öktem ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel bulunuyor.

  • ü
  • 02 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Sinan Ateş cinayeti davası Sincan’da bugün de devam edecek. Bugün kalan 12 sanık dinlenecek. Davanın iki tutuklu sanığı MHP milletvekili adayı da olan avukat Serdar Öktem ve Ülkü Ocakları yöneticisi Emre Yüksel bugün ifade verecek.

İlk günkü duruşmada cinayetin azmettirici Doğukan Cep, tetikçi Eray Özyağcılar, cinayette yardım eden Tolga Demirbaş, tetikçiye eskortluk yapan polis memuru Aşkın Mert Gelenbey ifade vermişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Serdar Öktem, tetikçiler ile irtibatı sağlayan kişi olduğu iddia ediliyor. Emre Yüksel ise Tolga Demirbaş ile tetikçi Eray Özyağcıları İstanbul’a götüren kişi olduğu ortaya çıkmıştı.

POLİS MEMURUNDAN ÇELİŞKİLİ İFADELER

Tetikçiyi Ankara’ya getiren özel harekat polislerinden Murat Can Çolak’ın savunması alınıyor. Çolak, diğer polis Gelenbey’in teklifiyle Ankara’ya gitmeye karar verdiklerini söyleyerek, “Daha sonra tanımadığım Eray Özyağcı geldi, dedesinin hasta olduğunu, Ankara’ya gitmek istediğini söyledi. Aşkın da bana abisinin sıkıntılı olduğunu söyleyerek, ‘gitmişken eğleniriz’ dedi. Ankara’ya gittik. Ben uyudum zaten. Arabayı yaklaşık 40 kilometre sürdüm dönüşte, sonra yine uyudum” dedi.

Mahkeme başkanı, “Eğlenmeye gittiniz, abisini sormadı mı, ‘Niye geldiniz, eğlenmiyoruz’ diye? Sen uyumaya mı gittin?” sorusunu yöneltti. Çolak ise çelişkili ifadeler verdi, “Ben abisine sordum ‘Eğlenmeye gitmeyeceğiz mi?’ dediler ama ben uyudum, gidemedik” dedi.

Çolak, Doğukan Çep’i tanıyıp tanımadığına ilişkin sözlerinde de çelişkili bilgiler verdi. Başkan, bunun üzerine Çolak’ın “Otoparka Doğukan Çep geldi” sözlerini hatırlattı, Çolak, net cevaplar veremedi.

Mahkeme başkanı, yine önceki ifadelerinde uyuduğuna ve eğlenceye gideceklerine ilişkin bir ifadesi olmadığını belirtti.

Mahkeme başkanı, Çolak’a “2 saat için mi Ankara’ya gittiniz” diye sordu, Çolak “Arabada içmiştim, uyumuştum” cevabı verdi.

Çolak, Eray Özyağcı’nın üzerinde herhangi bir silah görmediğini de öne sürdü.

Sanıklardan Zekeriya Asarlaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Askın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çaglar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal’ın ‘istirak halinde islenen suça yardım eden fail olarak maktüle yönelik toplu halde, istirak halinde tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan hapis cezası isteniyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com