David Salle, “Refakatsiz Çocuklar” ile ilk kez Türkiye’de

David Salle Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Refakatsiz Çocuklar” ile Sevil Dolmacı İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 30 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Pop art, sürrealizm ve soyut ekspresyonizmden etkilenen David Salle, Türkiye’deki ilk kişisel sergisi Refakatsiz Çocuklar ile Sevil Dolmacı İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor. Sergide Amerikalı sanatçının İstanbul için farklı medyalarla, farklı boyutlarla ürettiği 21 yeni resimden oluşuyor.

Salle’nin Hayat Ağacı ve Pencereler serisini izleyici ile buluşturan sergide, popüler kültür, 50’lerin ve 60’ların çizgi film imgeleri, grafiti ve aynı zamanda sanat tarihine göndermeler yapan imgelerden oluşan eserler yer alıyor. Gün içerisin insan beyninin sürekli maruz kaldığı imgelerin ve fikirlerin kolektif bilinç ve benlik algısı üzerindeki etkisi ile ilgilenen sanatçı, ilk bakışta rastlantısal gözüken bilinçli ve detaylıca hesaplanmış kompozisyonlara hayat veriyor.

Çalışmalarına genellikle fotoğraflardan hareketle başlayan David Salle, resim referansı olarak canlı modelleri fotoğraflamayı hâlâ sürdüren bir sanatçı olarak alanda yerini alıyor. Zamanında hem çok tartışmalı hem de örneği olmayan bu yenilikçi yaklaşımı sürdüren sanatçı, iki sanatsal disiplini birleştirmeye devam ediyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

David Salle’nin Türkiye’deki ilk kişisel sergisi Refakatsiz Çocuklar, Sevil Dolmacı İstanbul’da 25 Temmuz’a kadar görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com