MİT, bu kez Galatasaray Üniversitesi’nde eleman arıyor: Sıra dışı bir kariyer?

Son dönemdeki halkla ilişkiler faaliyetleri dikkat çeken MİT, Galatasaray Üniversitesi'nin dört bir yanına astığı afişlerle eleman arıyor.

  • ü
  • 25 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul’da bulunan Galatasaray Üniversitesi’nin dört bir köşesine asılan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) afişleri tepki topladı. Üstünde imza taşımayan anonim afişlerde bulunan QR, öğrencileri MİT Kariyer sayfasına yönlendiriyor.

BirGün gazetesindeki habere göre; geçtiğimiz hafta Galatasaray Üniversitesi’nin dört bir köşesindeki panolara ve camlara asılan bir afiş, öğrencilerin dikkatini çekti. Üstünde imza taşımayan bu anonim afiş, öğrencilere bir teklif sunuyor: “Sıra Dışı Bir Kariyer?”. Bu afiş üstünde bulunan QR; öğrencileri MİT Kariyer sayfasına yönlendirirken, bu sayfada ise öğrencilerin karşısına istihbarat uzmanı, mühendis, dil uzmanı, tekniker, iha sistemleri pilotu, koruma ve emniyet memuru seçenekleri çıkıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

MİT, son dönemde sık sık halkla ilişkiler faaliyetleriyle dikkat çekiyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde afişle eleman arayan istihbarat kurumu, 23 Nisan’da da ana okulu öğrencilerden “ajan” ve “istihbarat” kelimelerinin geçtiği hikayeler istemişti. MİT, son olarak kriptoloji soruları yayımlayarak PR çalışmasını bir üst seviyeye çıkarmıştı.

MİT’in son dönemde üniversiteler, liseler hatta ana okulu öğrencilerine kadar inip istihbarat toplamaya çalışması eleştirileri de beraberinde getiriyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com