MİT’ten yeni ‘halkla ilişkiler’ çalışması: 5 soruluk kriptoloji testi

23 Nisan'da öğrencilerden "ajan" ve "istihbarat" konulu mektup isteyen, üniversitelerin kariyer günlerinde stant açıp eleman arayan MİT, şimdi de internet sitesinden "Caesar" ve "Route" yöntemleriyle hazırlanmış 5 soruluk örnek kriptoloji testi yayınladı.

  • ü
  • 22 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

İbrahim Kalın’ın başkan olmasının ardından “halkla ilişkiler” çalışmalarına hız veren Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yeni bir adımıyla yine gündemde. Teşkilat, internet sitesinden “Caesar” ve “Route” yöntemleriyle hazırlanmış 5 soruluk örnek kriptoloji testi yayınladı. Sorularda Atatürk’ün şifrelenmiş bir sözü de yer aldı.

Sorular arasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün şifrelenmiş bir sözü de yer aldı.

Şifre bilimi olan kriptoloji; özel matematiksel yöntemler kullanarak, haberleşmenin “güvenli” hale getirilmesini sağlıyor.

Soruların cevapları da yakında MİT’in internet sitesinde yayınlanacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

“İSTİBARAT DEVLETİNE DÖNÜŞ” ADIMLARI MI?

MİT’in son dönemde yaptığı çalışmalar “istihbaratı halka indirme” amacı taşıyor. İstanbul’da teşkilatın tarihine ilişkin sergi açılışı, kurulan “akademi” ile kapılarını araştırmacılara açması, 23 Nisan’da çocuklardan içinde “istihbarat” ve “ajan” kelimelerinin geçtiği mektup istenmesi, üniversiteleri kurulan stantlar aracılığıyla eleman devşirmeye çalışması gibi gibi adımlar dikkat çekti. Bazı uzmanlar, bu adımların “istihbarat devletine” dönüşme amacı taşıdığı eleştirisinde bulunuyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com