Ülkü Ocakları’nın ‘kirli işler avukatı’ şikayet etti, gazeteciye soruşturma açıldı

Sinan Ateş cinayeti davasında tutuklu Serdar Öktem'in şikayeti ile Gazeteci Alican Uludağ hakkında soruşturma başlatıldı.

  • ü
  • 24 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci Alican Uludağ, sosyal medya hesabından Avukat Serdar Öktem‘in şikayeti nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldığını dile getirdi.

Uludağ, paylaşımında, “Karakoldan aradılar. Sinan Ateş cinayetinin tutuklu sanığı Avukat Serdar Öktem’in şikayeti üzerine hakkımda soruşturma başlatıldı. İfadeye çağırıyorlar. Öktem’in, şikayetinde TCK’da yazmadığı madde kalmamış neredeyse” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

SERDAR ÖKTEM KİMDİR?

Sinan Ateş cinayetinden tutuklanan avukat Serdar Ökten, MHP ve Ülkü Ocakları’nın “kirli işlerini” avukat olarak üstlenen isim olarak tanınıyor. Ülkü Ocakları’nda üst düzey yöneticilik yapan Öktem’in düğününe İstanbul’un neredeyse tüm ünlü isimleri katılmıştı. Öktem, MHP’den milletvekili adayı olmuş, Devlet Bahçeli ile fotoğrafları olan, Sinan Ateş cinayetinde “ölüm emrini” vermekle itham edilen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın yakın dostu.

Serdar Öktem, tutuklandıktan sonra dışarıya haber gönderip “Beni çıkarın” dediğin MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter anında devreye girip dönerim savcısına gidip “Yargıtay üyeliği” karşılığında tahliyesini istemişti. Serdar Öktem’in cezaevinde bulunmaktan rahatsız olduğu, psikolojik sorunlar yaşadığı da daha önce basına yansımıştı. İddiaya göre Öktem, “Ya beni çıkarın ya da konuşurum” tehdidinde bulunmuştu.

Serdar Öktem, kamuoyunda tartışılan birçok karanlık cinayet ve olayda faillerin avukatlığını üstenlenmesi ile biliniyor. Öktem, ülkücülerin karıştığı birçok çete, uyuşturucu, yaralama davasında sanıkları savundu. Öktem, Sinan Ateş cinayetini işleyen tetikçiyi Ankara dışına çıkarmakla suçlanan ve üçüncü kez gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş’ı evinde saklayan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’la da yakın ilişkili. İkilinin birlikte birçok fotoğrafı var ve Öktem’in tetikçiyi ayarlayan ekibi ayarladığı da iddia ediliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com