Sanat ve matematiğin ortak dili: Evvel

Matematiğin ve sanatın doğadan aldığı ilham ve estetik değerlere odaklanan sergi “Evvel” Ruzy Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 22 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Matematiğin ve sanatın doğadan aldığı ilham ve estetik değerlere odaklanan sergi Evvel bu iki disiplinin ortaklığına farklı bir bakış açısı sunuyor. Küratörlüğünü Begüm Güney’in üstlendiği sergi, plastik sanatlarla matematiğin ilişkisini konu alıyor ve izleyiciyi her iki disiplinin de doğadan aldığı referanslar ve estetik değerler üzerine düşünmeye sevk ediyor.

Ünlü İngiliz matematikçi G.H. Hardy’nin Bir Matematikçinin Savunması kitabındaki “Bir matematikçinin yaptığı şey bir ressamın ya da şairinki kadar güzel olmalıdır. Düşünceler, renkler ve sözcükler gibi uyumlu bir biçimde birbirini tamamlamalıdır. Dünyada çirkin bir matematik için kalıcı bir yer yoktur.” sözlerinden alınan ilhamla hayat bulan sergide Suat Akdemir, Mahmut Aydın, Nazan Azeri, Melis Buyruk, Mahmut Celayir, Leyla Emadi, Tom Fellows, Gülfem Kessler, Başak Özocak ve Jake Michael Singer’ın eserleri yer alıyor.

Ruzy Gallery’de sanatseverlerle buluşan sergi, galerinin “Sonsuz Merak” mottosuyla başladığı yolculuğunun devamı niteliğini taşıyor. Matematiğin evrensel diliyle sanatın gizemli dünyası arasındaki ilişkiyi inceleyen Evvel, sanatın dilinden varoluşun kökenini sorguluyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Evvel, 15 Eylül’e kadar Ruzy Gallery’de görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com