Sanata alternatif bir okuma: Aykırı İşler

Bilinen sanatçıların, bilinmeyen işlerine odaklanan sergi “Aykırı İşler” Bozlu Art Project’te sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 21 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Türk sanatının bilinen değerli sanatçılarının, bilinmeyen işlerine odaklanan sergi Aykırı İşler, Bozlu Art Project’te sanatseverlerle buluşuyor. Küratörlüğünü Oğuz Erten’in üstlendiği sergi, sanatçıların bilinmeyen ve yeniden aykırı okumalara açık işlerine odaklanıyor.

Sanat tarihine genel kabulün dışından ve aykırı bir bakış sağlayan Aykırı İşler, yeni ve alternatif bir sanat tarihi yazımının mümkün olduğunu göstererek yeni düşünce biçimlerine alan açmayı amaçlıyor. Sanatı bir laboratuvar alanı, sanatçıyı ise bir bilim insanı gibi sürekli ve yeniden ve yeniden deneyen biri olarak konumlandıran sergi; sanatçının üslubunu bulması için birçok deneme yapması ve emek vermesi gerektiğini vurguluyor.

İzleyiciyi şaşırtacak işlerle buluşturan sergide Halil Akdeniz, Ercan Akın, Ali Alışır, Özdemir Altan, Cihat Burak, Server Demirtaş, Sinan Demirtaş, İnci Eviner, Murat Germen, Can Göknil, Meriç Hızal, Tülay İçöz, Balkan Naci İslimyeli, Kazım Karakaya, Nur Koçak, Gamze Taşdan, Ömer Uluç gibi pek çok isim yer alıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Bozlu Art Project Mongeri Binası’nda sergilenen Aykırı İşler, 31 Ağustos’ta son buluyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com