Bir Ars Electronica seçkisi

Ars Electronica’dan bir seçki sunan “Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir?” sergisi Çubuklu Silolar Dijital Sanatlar Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 20 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Sanatçı, sanat teknolojisi ve bilim insanını bir araya getiren Ars Electronica’dan bir seçki sunan Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir? sergisi Çubuklu Silolar Dijital Sanatlar Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Ars Electronica küratörlüğü ve Piksel.Creative Solutions prodüktörlüğünde hayata geçen sergi, gerçeklik kavramına yeni anlamlar kazandırabilmenin yollarını inceliyor.

Ödüllü sanatçıların eserlerinden oluşan medya sanatı sergisinde, görünmez olana görünür bir yaklaşım getiren dokuz farklı sanat pratiği yer alıyor. İzleyiciyi gerçeklik hakkındaki temel soruları yeniden düşünmeye yönlendiren sergi, medya sanatını kültürel ve toplumsal birliktelikler üzerinden ele alıyor.

Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir?’de, Ars Electronica’nın prestijli ödülü Golden Nica’ya sahip olan Universal Everything; Prix Ars Electronica ödüllü Yatreda; Honorary Mention sahibi Shinseungback Kimyonghun ve Quadrature ile Grand Prize kazanmış Alexandra Daisy Ginsberg’in yanı sıra uluslararası görünürlüğe sahip Theresa Reiwer, Nohlab, ha:ar ve Atıf Akın’ın son dönem eserleri yer alıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir?, 10 Haziran 2024 tarihine kadar Çubuklu Silolar Dijital Sanatlar Müzesi’nde ücretsiz olarak görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com