Orhan Pamuk “Şeylerin Tesellisi” ile Münih’te

Orhan Pamuk'un kişisel sergisi "Şeylerin Tesellisi” Münih'teki Lenbachhaus Müzesi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 17 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Orhan Pamuk’un fotoğrafçı, illüstratör, küratör, müze kurucusu kimlikleriyle ürettiği eserleri Şeylerin Tesellisi adlı sergi ile ilk kez Münih’teki Lenbachhaus Müzesi’nde sergileniyor. Pamuk’un eşyaların verebileceği teselli üzerine yoğunlaştığı sergide Masumiyet Müzesi’nden getirilen 41 eser ve Staatlichen Kunstsammlungen Dresden ve Münih Lenbachhaus koleksiyonlarından ilham aldığı 26 yeni enstalasyon yer alıyor.

Paul Klee, Alfred Kubin gibi sanatçıların eserlerinden hareketle Pamuk, sanat hayatı süresince hep meşgul olduğu kültürel değişim, oksidentalizm, oryantalizm, kurgu, hafıza ve müzelerin rolü gibi temaları ele alıyor. Şeylerin Tesellisi, sanatçının dolaplarındaki defterler, el yazmalarına yaptığı sayısız resim, çizimleri, eskiz defterleri, not defterleri ve fotoğraflarından oluşan bir seçkiyi ilk kez izleyici ile buluşturuyor.

Sergide Pamuk’un romanlarındaki kavramsal ve görsel dünyayı sunuşu hüznü kolektif bir ruh hâli olarak aktarıyor. Kültürlerin buluşması ve kaynaşması üzerine düşünmeye davet eden sergide Ali Kazma’nın, Pamuk’un edebi ve sanatsal çalışmalarını, stüdyosunu, kütüphanesini ve geniş arşivini inceleyen üç parçalı Mürekkep Evi adlı video çalışması da gösterilecek.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Orhan Pamuk’un Şeylerin Tesellisi adlı kişisel sergisi 13 Ekim’e kadar Münih Lenbachhaus Müzesi’nde görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com