Pulitzer Ödül Kurulu’ndan savaş karşıtı Columbia Üniversitesi öğrencilerine destek: Takdir ediyoruz

Columbia Üniversitesi'nin bünyesinde yer alan Pulitzer Ödül Kurulu tarafından yapılan açıklamada savaş karşıtı öğrencilerin takdir edildiği belirtildi.

  • ü
  • 02 Mayıs 2024
  • ü
  • Dünya

ABD’nin New York şehrinde bulunan, son günlerde savaş karşıtı protestolarla ve polis baskınlarıyla gündeme gelen Columbia Üniversitesi’nin Pulitzer Ödül Kurulu bir açıklama yayınladı. Her yıl gazetecilik, edebiyat ve müzik gibi alanlarda verilen saygın ödülleri yöneten kuruldan yapılan açıklamada eylemci öğrencilere destek verildi.

Pulitzer Ödül Kurulu’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Pulitzer Ödül Kurulu olarak, ülkenin en iyi ve en cesur gazeteciliğini değerlendirmek için bir araya geldiğimiz bu süreçte, büyük kişisel ve akademik risklerle karşı karşıya kalarak protestoları ve yaşanan kargaşayı haber yapan, ülkemizin üniversite kampüslerindeki öğrenci gazetecilerin yorulmak bilmez çabalarını takdir ediyoruz. Ayrıca Salı gecesi New York Polisi kampüse çağrıldığında, Pulitzer Ödüllerinin de bulunduğu Columbia Üniversitesi’ndeki öğrenci gazetecilerin gösterdiği olağanüstü ve anlık haberciliği de takdir ediyoruz. Bu öğrenciler zor ve tehlikeli şartlar altındayken ve tutuklanma riski taşırken, basın özgürlüğü ruhuna uygun olarak, büyük bir ulusal haberi kayda geçirip, belgelemek için çalıştılar.”

PULITZER ÖDÜLLERİ NEDİR?

Amerika’da en büyük ve saygın ödül kabul edilen Pulitzer Ödülü, 19. yüzyılda Musevi kökenli Macar asıllı Joseph Pulitzer adlı bir gazeteci tarafından kuruldu. İlk ödüllerin 4 Haziran 1917’de verilmesine rağmen, artık Nisan ayında açıklanmaktadır.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Ödüller 21 kategoride verilmekte olup bunların 20 tanesinin değeri 10 bin dolar karşılığı nakit para ve bir sertifikadır. Kazananlar bağımsız bir kurul tarafından seçilmektedir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com