Dijitalleşen dünyada “Baskı Meselesi”

Sanatsal üretim pratiklerine baskı resmi dahil eden çağdaş sanatçılardan bir kesit sunan sergi “Baskı Meselesi” Belm’art Space’te ziyaretçilerini bekliyor.

  • ü
  • 30 Nisan 2024
  • ü
  • Kültür

Sanatsal üretim pratiklerine baskı resmi dahil eden çağdaş sanatçılardan bir kesit sunmak amacıyla düzenlenen sergi Baskı Meselesi / Printmaking Issue Ankara’da sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Küratörlüğünü Beyza Boynudelik’in üstlendiği sergide baskı resmin deneysel, demokratik ve çoğulcu dili üzerinden bir anlatım yolu izleniyor.

Baskı Meselesi’nde baskı resmin, dijitalleşen ve değişen dünyada sanatçılara sağladığı kişiye özel bir dil oluşturmadaki yöntemsel zenginlikle tekniğin değeri vurgulanıyor. Gravürden litografiye, dijital baskıdan serigrafiye çeşitli tekniklerin kullanıldığı çalışmaların yer aldığı sergi, imgenin sonsuz ve kontrolsüz çoğaltıldığı çağda sınırlı sayıda üretim, biricik olma hali ve malzemeye hâkimiyet gibi konuları tartışmaya açıyor.

Sergi çeşitli baskı çalışmalarıyla Ahmet Sarı, Altan Çelem, Antonio Cosentino, Barış Sarıbaş, Beyza Boynudelik, Burcu Günay, Desen Halıçınarlı, Doğu Gündoğdu, Ekin Saçlıoğlu, Engin Esen, HORASAN, Hüsnü Dokak, İrfan Önürmen, Leyla Emadi, Murat Akagündüz, Setenay Alpsoy yer alıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Baskı Meselesi / Printmaking Issue, 19 Mayıs’a kadar Belm’art Space’te görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com