Litografi atölyesinden işler bir arada

Litografi ve baskı sanatının görünürlüğünü arttırmayı amaçlayan Dou Print Studio, litografi koleksiyonundan bir seçkiyi Kasa Galeri’de sanatseverlerin ziyaretine açıyor.

  • ü
  • 22 Nisan 2024
  • ü
  • Kültür

Litografi ve baskı kültürünün gelişmesi ve yaygınlaşması için litografiyi öğrenmek ve kullanmak isteyen sanatçılarla iş birliği yapmak amacıyla kurulan Dou Print Studio, litografi koleksiyonundan bir seçkiyi Kasa Galeri’de sanatseverlerin ziyaretine açıyor. Usta baskıcı Doğu Gündoğdu ile videograf ve proje koordinatörü Naz Önen tarafından yürütülen stüdyo sergide 36 sanatçının litografi çalışmalarını bir araya getiriyor.

Türkiye’de bu teknikle çalışan tek bağımsız atölye olan Dou Print Studio; ilki 2021, ikincisi 2023 yılında gerçekleşen “Litho Days” başlıklı litografi günleri etkinliklerini hayata geçirdi ve hem yerel hem uluslararası alandan farklı disiplinlerde çalışan 41 sanatçıyla iş birliği yaparak litografi tekniğinin kullanıldığı eserlerin üretilmesine ev sahipliği yapıyor.

Ankara Ayrancı’da bağımsız baskı atölyesi olarak faaliyetlerine devam eden Dou Print Studio, Kasa Galeri ile iş birliği içerisinde hayata geçirdiği Litografi sergisinde Ahmet Doğu İpek, Ahu Akgün, Alessandro Rizzi, Anne Kari Ødegård, Antonio Cosentino, Aslı Işıksal, Bartłomiej Chwilczyński, Burçak Bingöl, Burcu Yağcıoğlu, Candan İşcan, Cora Texier, Coşkun Demirok, Çağla Köseoğulları, Deniz Gül, Doğu Gündoğdu, Fırat Güner, Furkan Efe, Furkan Öztekin, Gökhun Baltacı, Gözde İlkin, Gözde Mulla, Gurur Birsin, Hayri Şengün, Hüseyin Arıcı, Kadir Çıtak, Kerem Ardahan, Mert Diner, Naz Önen, Nermin Er, Ramazan Can, Selim Birsel, Sibel Horada, Sinan Logie, Uzay Çöpü (İlker Çelen), Zeynep Beler, Zeynep Kaynar’ın çalışmalarını bir araya getiriyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Dou Print Studio’nun litografi koleksiyonundan bir seçkiyi ziyarete açan Litografi, 31 Mayıs’a kadar Kasa Galeri’de ziyaret edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com