Gazeteci Mehmet Kamış için ‘tutukluluğa devam’ kararı

İzmir'de gözaltına alınarak 23 Kasım 2023 tarihinde tutuklanan gazeteci Mehmet Kamış, yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Kamış savunmasında, "Gazetecilikten başka hiçbir şey yapmadım" dedi. Mahkeme, Kamış'ın tutukluluğunun devamına karar vererek davayı 2 Mayıs'a erteledi.

  • ü
  • 13 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Tutuklu gazeteci Mehmet Kamış, ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılandığı davada bugün hakim karşısına çıktı.

Punto24’ün aktardığına göre; duruşmada tutuklu gazeteci Mehmet Kamış ve avukatı hazır bulundu.

Mehmet Kamış savunmasında, “Ben gazeteciyim. Çocukluğumdan beri gazeteci olmak istedim ve oldum. Gazetecilikten başka hiçbir şey yapmadım. ByLock kullanmadım. Üzerime atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yargılandığını söyleyen Kamış, tahliyesini talep etti.

KAMIŞ’IN AVUKATI: ZAMAN’DA ÇALIŞMASI MEŞRU VE HUKUKİDİR

Kamış’ın avukatı, “Müvekkilin Zaman gazetesinde çalışması cezalandırılmasına delil yapılmak isteniyor. Müvekkil üniversiteden gazeteci olarak çıkmış ve 2015 yılına kadar da gazetecilikten başka bir iş yapmamış. Zaman gazetesinde çalışması meşru ve hukukidir, bunun örgüte bağlanması suçlamaya delil olarak gösterilemez” dedi.

Kamış’ın avukatı, “Müvekkilin Bank Asya’da hesabı bulunması yine suçlamaya delil olarak gösteriliyor. Meşru bir eylemin gayrimeşru bir çıkar için kullanılması doğru değil. Müvekkilin iletişimde olduğu kişiler gazetecidir ve HTS kayıtlarına göre bu kişilerle yalnızca birer kere telefon kaydı bulunuyor. Devamlılık ve süreklilik olmayan bu görüşmelerin örgütsel manada değil mesleki sınırlar içinde olduğu açıktır. Müvekkilin tahliyesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Savunmaların ardından söz alan duruşma savcısı, atılı suçun vasıf ve mahiyeti, yakalanma şekli ve kaçma şüphesinin bulunması dikkatte alınarak Kamış’ın tutukluluk halinin devamını istedi.

Kamış’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, davayı 2 Mayıs 13:30’a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Kapatılan Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış, kamuoyunda “Altanlar Davası” olarak bilinen davanın sanıkları arasındaydı. Kamış ve hakkında yakalama kararı bulunan diğer 9 sanığın dosyası 19 Eylül 2017’de ayrılmıştı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Hakkında yakalama kararı bulunan Kamış, 22 Kasım 2023’te İzmir’de gözaltına alınmıştı. Savcılıktaki sorgusunun ardından 23 Kasım 2023 tarihinde İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Kamış, “kaçma şüphesinin bulunduğu” gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com