Gergerlioğlu, cezaevlerinde gazeteci yok diyenlere Mehmet Kamış’ı gösterdi

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kasım ayından bu yana Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Kamış'ı TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme taşıdı. 

  • ü
  • 03 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 23 Ekim’de tutuklanarak cezaevine konulan gazeteci Mehmet Kamış’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında gündeme taşıdı.

Ailesiyle görüştüğü Mehmet Kamış’ın mesleğe 1990 yılında başladığını ve 34 yıllık gazetecilik yaptığını belirten Gergerlioğlu, şunları söyledi:

Yakınları da belirtiyor, Mehmet Kamış sadece gazetecilik yapmıştır. Muhabir olarak başladığı mesleğinde editörlük ve yazarlık da yapmıştır. İyi bir gazeteci ve iyi bir fotoğrafçıdır, herkes bunu bilir. Hukuk dışı illegal bir işle alakasının olmadığını söylüyor yakınları. İşte, Bank Asya, ByLock… Burada da içerik yok. Bunları Türkiye’de cezaevlerinde yok cümlelerine ithaf etmiş olayım.”

KASIM AYINDA TUTUKLANDI

KHK ile kapatılan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış, İzmir’in Çeşme ilçesinde 22 Kasım 2023 tarihinde gözaltına alınarak İstanbul’a sevk edildi. 23 Kasım 2023’te ise İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Kamış hakkında tutuklama kararı verdi.

MEHMET KAMIŞ KİMDİR?

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 1966 yılında doğan Mehmet Kamış, Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunudur. 8 yıl Aksiyon dergisinde haber müdürlüğü, ve genel yayın yönetmenliği yaptı.

Mehmet Kamış Zaman gazetesinin yayın heyetinde Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı görevinde bulundu. Zaman Gazetesinin kayyıma devredilmesinden sonra Yarına Bakış gazetesinde yazdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com