Zeki Demirkubuz’dan Nuri Bilge Ceylan’a: Adama acımaya başladım

2016 yılından bu yana setlerden uzak kalan Zeki Demirkubuz, 15 Aralık'ta vizyona giren ve Türkiye'nin Oscar adayı filmi ‘Hayat’ gişede rekor kırdı. Demirkubuz, yönetmen Nuri Bilge Ceylan'la aralarındaki tartışmayı ise henüz bitirmedi.

  • ü
  • 17 Eylül 2024
  • ü
  • Yaşam

Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasındaki tartışma devam ediyor.

Türkiye’nin Oscar adayı Hayat’ın yönetmeni Zeki Demirkubuz, 23 Mayıs’ta Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan Beşiktaş-Trabzonspor Türkiye Kupası karşılaşmasının ardından siyah-beyazlı taraftarların yönetmen Nuri Bilge Ceylan’a küfür etmesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaşanan olay hakkında “Yemin ederim benim haberim yoktu. Arkada bir mevzular dönüyor. NBC falan diyorlar. Ben bir anda ayıktım. İnsanın annesine, ailesine ben sövdürtür müyüm?” diyen Demirkubuz şunları söyledi:

YEMİN EDERİM HABERİM YOKTU ADAMA ACIMAYA BAŞLADIM

“Yeraltı filmim içinde bunlar dendi. Bir sürü insan ‘o mesele için mi?’ diye sordu. Bir senaryoyu yazmak yılları alan bir şey. Sonra Trabzonspor ile olan kupa maçında olanlar. Yemin ederim benim haberim yoktu. Arkada bir mevzular dönüyor. NBC falan diyorlar. Ben bir anda ayıktım. İnsanın annesine, ailesine ben sövdürtür müyüm? İnsanların çoğu iyi ama dallama da az değil ve bunlar gündemi belirliyor. İnsan düşmanlık edeceğine pişman oluyor. Adama acımaya başladım şimdi. Özellikle bu Trabzon ile olan kupa maçından sonraki olayla. Böyle bir şeyi nasıl yaparsın? Bu da öyle. Şimdi ben işim gücüm yok oturup bu adamın başrol oynattığı adamı alayım da böyle bir karakterde oynatayım. Bu nedir ya? Şizofrenidir bu.”

‘HAYAT’ GİŞEDE REKOR KIRDI

Karar’ın aktardığına göre; Atlas Sineması’nda düzenlenen söyleşiye katılan Zeki Demirkubuz’a Hayat filminde rol alan Cem Davran ve Kayhan Açıkgöz eşlik etti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

2016 yılından bu yana setlerden uzak kalan Zeki Demirkubuz, 15 Aralık’ta vizyona giren ‘Hayat’ filmiyle gişede rekor kırdı. Hayat, resmi rakamlara göre; 79 bin 161 kişi tarafından izlenerek Demirkubuz’un en çok izlenen filmi olarak kayıtlara geçti.

DOĞAÇLAMA SENARYOLARA SICAK BAKMIYOR

Başrolde Miray Daner, Doğu Demirkol ve Cem Davran’ın rol aldığı ‘Hayat’ bu yılki Akademi Ödülleri’nde Türkiye’nin “En İyi Uluslararası Film” adayı seçildi ve Türkiye’nin Oscar adayı oldu. Atlas Sineması’nda ‘Hayat’ için gerçekleşen özel gösterime katılan Demirkubuz, Hayat’ın 35 yıl önceki bir hikâyeye dayandığını ve filmlerinde doğaçlama senaryoya sıcak bakmadığını açıkladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com