Zeki Demirkubuz: Bazı geceler akıl hastası olup olmadığımı düşünüyorum

'Hayat' filmiyle 7 yıl sonra yönetmen koltuğuna oturan Zeki Demirkubuz, "Başlangıç itibariyle 35 yıl, teknik olarak 7-8 yıl ama son iki yıl gece gündüz... Ben mesela bazı geceler akıl hastası olup olmadığımı düşünüyorum. Bazı şeyler öyledir" diye konuştu.

  • ü
  • 12 Mayıs 2024
  • ü
  • Yaşam

Son filmi ‘Hayat’la ilgili konuşan ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz, “Bazı geceler akıl hastası olup olmadığımı düşünüyorum. Bazı şeyler öyledir” dedi.

2016 yılında vizyona giren ‘Kor’ adlı filminden bu yana setlerden uzak kalan usta yönetmen Zeki Demirkubuz, ‘Hayat’ ile 7 yıl aradan sonra setlere geri döndü. 15 Aralık’ta vizyona giren film Box Office Türkiye’nin verilerine göre; 70 bin 675 kişi tarafından izlenerek Demirkubuz’un en çok izlenen filmi oldu.

Zeki Demirkubuz, Olkan Özyurt’un moderatörlüğünde Beyoğlu Sineması’nda gerçekleşen 2001 yapımı ‘Yazgı’ filminin gösterimine filmde ‘Musa’ karakterine hayat veren Serdar Orçin’le katılarak çarpıcı açıklamalara imza attı. Demirkubuz, ‘Yazgı’yı yeniden çekmeyi düşündüğünü vurguladı.

‘BAZI GECELER AKIL HASTASI OLUP OLMADIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM’

Karar gazetesinden Furkan Uzun’un haberine göre; 15 Aralık’ta vizyona giren ‘Hayat’ filmini, 35 yıl önce yaşanan bir olay sonrasında çekmeye karar verdiğini belirten usta yönetmen, “Hayat filmini nasıl yazdım? Başlangıç itibariyle 35 yıl, teknik olarak 7-8 yıl ama son iki yıl gece gündüz… Ben mesela bazı geceler akıl hastası olup olmadığımı düşünüyorum. Bazı şeyler öyledir. Söylenenin aksine bu meslek, bunun içine edebiyatı da katarsak dışarıya bakmaktan çok kendine bakmaktır. Bazen çok iyi ve çok kötü filmler çıkıyor” şeklinde konuştu.

‘HEP NURİ BİLGE’YE YA DA BİR BAŞKASINA ÖDÜL VERİYORLAR’

Sinema eleştirmenleriyle arasının iyi olmadığını vurgulayan Demirkubuz, “SİYAD üyelerini (Sinema Yazarları Derneği) ve sinema yazarlarını hiç sevmem. Olkan istisnadır. Bir iki kişi daha var. Bu filmle ilgili organik tüm ilişkilerimi de kestim. 20 senedir mesela ne setlerine uğruyorum ne törenlerine uğruyorum. Zaten vermiyorlar. Hep Nuri Bilge’ye ya da bir başkasını buluyorlar ona veriyorlar” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com