Yılın ilk güneş tutulması gerçekleşti

Güneş tutuluması Meksika'dan takip edilirken ABD'nin doğu bölgeleri ile Kanada'nın güneydoğusunda da görülebildi.

  • ü
  • 09 Nisan 2024
  • ü
  • Yaşam

Yılın ilk güneş tutulması gerçekleşti. (FOTOĞRAF: JOSH EDELSON / AFP)

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) doğusunuda, güneyinde, Kanada ve Meksika’dan görülebilen yılın ilk güneş tutulması gerçekleşti. Meksika’nın göz kamaştırıcı sahil kasabası Mazatlan da, 2024’ün ilk güneş tutulmasına tanıklık etti. Binlerce meraklı gözlemci ve bilim insanı, bu olağanüstü doğa olayını heyecanla takip etti.

Meksika’da bu yılın ilk güneş tutulması gökyüzünde göz kamaştırıcı bir etki yarattı. Tutulma, Meksika’dan takip edilirken ABD’nin doğu bölgeleri ile Kanada’nın güneydoğusunda da görülebildi.

MEKSİKA’DAN DA GÖRÜLDÜ

Özellikle bazı bölgelerde 4 dakikadan fazla süren bu olağanüstü gök olayını izlemek için binlerce gözlemci, Meksika’nın sahil kasabası Mazatlan’da bir araya geldi.

Güneş tutulması New York’tan da görülebildi. (FOTOĞRAF: CHARLY TRIBALLEAU / AFP)

Tutulmanın görsel şölenine tanıklık edenler, nadir bir doğa olayının keyfini çıkarırken, bilim insanları da bu fırsatı gözlemlemek için çalışmalarını sürdürdü.

GÜNEŞ TUTULMASI NE KADAR SÜRÜYOR?

NASA’nın verilerine göre, güneş tutulmalarının süresi genellikle 10 saniyeden 7 buçuk dakikaya kadar değişebiliyor, bu da tutulmanın farklı bölgelerdeki etkisini ve süresini belirlemede önemli bir faktör.

Bu olağanüstü gök olayıyla birlikte, gözler şimdi Türkiye’nin de dahil olduğu bir sonraki güneş tutulmasına çevrildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com