Taylor Swift, Çin’den onay bekliyor

Çin'de yabancı filmlerin ithalatı ve gösterilmesi için içeriğine ayrı ayrı devlet organlarının onay vermesi gerekiyor. Swift'in yeni filmi onay bekliyor.

  • ü
  • 04 Aralık 2023
  • ü
  • Yaşam

Amerikalı şarkıcı Taylor Swift.

Amerikalı şarkıcı Taylor Swift’in “The Eras Tour” filminin Çin sinemalarında gösterime girmesi için görüşmeler sürüyor.

Vizyona çıktığı 13 Ekim’den bu yana dünya çapında yaklaşık 250 milyon dolar hasılat elde eden film Çinli yetkililer tarafından inceleniyor. Ülkede yabancı filmlerin ithalatı ve halka gösterilmesi için tüm yapımların içeriğine ayrı ayrı devlet organlarının onay vermesi gerekiyor.

FİLM GÖSTERİLECEK Mİ?

Filmin Çin dışında 13 Aralık’ta (Swift’in doğum günü) gösterime girecek olması ve Çin’de bir miktar online korsan yayın yapılması beklendiği için sürecin hızlandırılması söz konusu. Ancak Çin’deki afişler ve sosyal medya paylaşımları filmin Ocak ayının ilk yarısında gösterime gireceğine işaret ediyor.

SANSÜRE KORKUSU

Bir kaynak Variety dergisine,  “Onay süreci devam ediyor ve henüz tamamlanmadı. Film Bürosu’nun endişesi içerik sansüründen ziyade bu filmin ‘şube dağıtım’ politikası kapsamında gösterime girecek ilk büyük film olup olmayacağı.” açıklaması yaptı.

PASTANIN BÜYÜĞÜ DEVLETE

Yıllardır, gelir paylaşımı esasına göre ithal edilen ve Çin’de gösterime giren tüm yabancı filmler resmi olarak devlete ait bir kuruluş tarafından dağıtılıyor ve özel sektör şirketlerine yardımcı bir rol veriliyor. Çinli film düzenleyicileri şimdi bu görevi sinema göstericilerinin ya da dağıtımcılarının üstlenmesine ve kendilerine gereken itibarın verilmesine izin vermeyi deniyor.

TAKMA ADI MEIMEI

Çin devlet medyası zaman zaman Swift’e karşı takıntılı bir tutum alırken, her yabancı yıldıza Çince bir takma ad veriliyor. Yıldızın ülkede  “Meimei “olarak tanınıyor ve hayranları kendilerini “Swifties” değil “Meimeis” olarak adlandırıyor.

NE ANLAMA GELİYOR?

Çince “Mei” karakteri şanssız anlamına geliyor ve “meimei” Swift’in zaman zaman listelerde yaşadığı hayal kırıklıklarına sempatik bir atıfta bulunarak bir sevgi ifadesi olarak kullanılıyor. Ayrıca bu bir kelime oyunu ve “şanssız” mei sembolü aynı zamanda “güzel” anlamına gelen Çince karakterin eşseslisi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com