Tamer Karadağlı, hakkındaki ‘alıkoyma’ iddiasını geçiştirdi: Önceliklerim başka

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, kendisini eleştiren tiyatrocunun '3 saat alıkonuldum' diyerek yaptığı suç duyurusu ile ilgili soruyu cevapsız bıraktı. Karadağlı, "Önceliklerim farklı. Ben tiyatroyla uğraşıyorum" dedi.

  • ü
  • 02 Ekim 2024
  • ü
  • Yaşam

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, kendisini eleştiren tiyatrocunun alıkonularak 3saat boyunca sorguya çekilmesi ve suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili soruya yanıt vermedi.

Karadağlı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla Meclis’te verdiği resepsiyona katıldı.

T24’ün haberine göre tören salonunda gazetecilerin Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Gaye Filiz Alacacı’nın iddiası ve suç duyurusunu sorması üzerine “Benim önceliklerim farklı. Ben tiyatroyla uğraşıyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı geçtiğimiz günlerde, kurum sanatçılarına yönelik olarak “Çalışmayacaksanız istifa edin, Lale Devri bitti” açıklaması yapmıştı. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Gaye Filiz Alacacı, bu açıklamayı sosyal medya üzerinden eleştiren bir arkadaşına, “Açık hava tiyatroları, belediye salonları bedava. Oyna, 40 kişi gelsin sonra istatistiğe 4 bin kişi yaz…” mesajıyla destek verdi.

İddiaya göre, bu paylaşımın ardından Alacacı, Özel Kalem Müdürü olduğu belirtilen Ali Ceyhan tarafından kuruma görüşmeye çağrıldı. Gittiğinde ise Alacacı’nın telefonu iddiaya göre Ceyhan tarafından alındı. Suç duyurusuna göre Alacacı, daha sonra Karadağlı’nın danışmanlığını yaptığı öğrenilen Görkem Ali Kaya tarafından 3 saat boyunca bir odada alıkonularak sorguya çekildi.

Kaya, burada Alacacı’yı yaptığı paylaşımın suç teşkil ettiğini ve başının resmi makamlarla derde gireceğini söyledi. İddiaya göre Kaya, Alacacı’dan Karadağlı’dan özür dilemesini de istedi.

SUÇ DUYURUSU

Yaşananların ardından Gaye Filiz Alacacı avukatı aracılığıyla Karadağlı, Kaya ve Ceyhan hakkında Ankara Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede “Hürriyeti tehdit, görevi kötüye kullanma ve haberleşmenin engellenmesi” suçlarından soruşturma başlatılarak, dava açılması istendi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com